USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Міжнародна матчева зустріч у Луцьку – екзамен для українського спорту

21 Квітня 2016 22:18
Таке твердження під час прес конференції, що передувала Міжнародній матчевій зустрічі з легкої атлетики, висловив голова Федерації легкої атлетики у Волинській області Володимир Рудюк.

Про це повідомляють на сайті Федерації легкої атлетики.

З його слів, протягом останніх трьох років, з часу початку військових дій на сході країни, наша держава не приймала змагань міжнародного рівня. Причина – побоювання за безпеку спортсменів.

«Зараз Європа дуже пильно до нас придивляється. Ми повинні провести ці змагання на найвищому рівні і це стосується не лише спортивної складової. Маємо намір продемонструвати гостям з інших держав та областей нашу волинську гостинність. Нам потрібно переконати європейців, що Україна - мирна держава, адже нерідко у випусках новин, газетних публікаціях інформація може подаватися викривлено. Ми хочемо змінити цей імідж з тим, щоб знову відкрити Україну для спортсменів з інших держав», - сказав Володимир Рудюк.

Зі слів голови Федерації, матчева зустріч Україна-Білорусь-Туреччина відбувається у дні, коли вирішується результат заявки Луцька на проведення Кубка Європи-2017 з бігу на 10 000 метрів і високий рівень матчевої зустрічі допоможе виграти тендер на проведення Кубку Європи.

«Зараз конкуренцію Волині становить Мінськ, тому від рівня організації багато в чому буде залежати перемога у конкурсі на те, аби приймати у себе спортсменів з усієї Європи.

Крім того, змагання 24 квітня допоможуть обкатати систему організації легкоатлетичних змагань на «Авангарді» напередодні найбільших спортивних змагань, які будь-коли відбувалися в Луцьку - чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих і молоді.

У червні до Луцька завітають близько тисячі спортсменів, тренерів та офіційних осіб. Тут виборюватимуть ліцензії на літню Олімпіаду. Тому 24 квітня ми протестуємо готовність організувати змагання високого рівня», - розповів на прес-конференції Володимир Рудюк.

Нагадаємо, саме за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та Федерації легкої атлетики Луцьк отримав можливість приймати змагання такого високого рівня. Зокрема, у рамках цієї співпраці на «Авангарді» провели масштабну реконструкцію, вклали сучасне покриття, нанесли розмітку на легкоатлетичні доріжки, облаштували сектори для метань і стрибків, змінили комунікації.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ ПІД ЧАС ЗМАГАНЬ ЛЕГКОАТЛЕТІВ РОЗІГРУВАТИМУТЬ ПРИЗИ

Як повідомлялося, 24 квітня на луцькому стадіоні «Авангард» відбудеться міжнародна матчева зустріч із легкої атлетики Україна-Білорусь-Туреччина серед команд U-18. Відкриття змагань відбудеться о 13.00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus