USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Міжнародне свято спорту на «Авангарді»: старт

24 Квітня 2016 14:11
На луцькому стадіоні «Авангард» розпочались видовищні змагання з легкої атлетики - Міжнародна легкоатлетична матчева зустріч Україна-Білорусь-Туреччина.

Цей спортивний захід є по-своєму унікальним, адже це - перші міжнародні змагання, які прийматиме Україна за останні декілька років, з початку антитерористичної операції на сході. А Луцьк, своєю чергою, отримав можливість прийняти у себе змагання завдяки оновленій спортивній арені.

На недільних змаганнях в Луцьку збірну України представлятимуть 40 спортсменів: 20 дівчат та 20 хлопців. Переможців визначатимуть у 22-ох видах легкоатлетичних дисциплін - біг, стрибки, метання списа, молота, диска. А команду-переможця визначатимуть за сумарними результатами усіх змагань.

Першим учасників привітав почесний гість такого масштабного дійства. Це легендарний легкоатлет, а нині - президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. Міжнародні змагання у Луцьку він назвав кроком вперед для спортсменів у їхніх кар’єрах.
Також зазначив, що можливість організації міжнародної матчевої зустрічі – це заслуга засновника Фонду «Тільки разом» Ігоря Палиці:

«Я хотів би передати вітання Ігорю Петровичу та слова подяки за те, що зроблено сьогодні на цьому стадіоні. Нині ми маємо сучасну спортивну арену, яка зроблена згідно з стандартами міжнародної федерації. Бажаю спортсменам успіхів та насолоди від змагань. Зі святом вас!».

У рамках урочистостей стадіону вручили офіційний сертифікат Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій. Після проведеного міжнародного аудиту луцький «Авангард» отримав категорію «Class 2 Athletics Facility».
Це означає, що стадіон має право приймати легкоатлетичні змагання міжнародного класу, маючи для цього відповідні умови та інфраструктуру.

За відданість спорту та олімпізму нагородили представників делегацій з Туреччини та Білорусі, а також українських спортсменів.


Присутніх привітав і голова правління Фонду «Тільки разом» Олександр Товстенюк.
Він зазначив, що сама природа сприяє проведенню міжнародних змагань, які є унікальними для Луцька. Адже на цей день прогнозували не сонячну погоду, а дощ. Гостям дійства він побажав видовищних змагань, а учасникам – наснаги та перемоги.

Представники команд-учасниць вишикувались на стартовій лінії для того, аби послухати гімн, який символізує офіційний початок змагань. Опісля, за давньою українською традицією, їх привітали на волинській землі короваєм.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анастасія Показати IP 25 Квітня 2016 10:21
Дуже гарне свято і дійство !!!!
Лучанин Показати IP 25 Квітня 2016 16:54
Дякуємо за свято спорту і успіхів всім участникам в майбутніх стартах. Молодці!!! Слава Україні!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus