USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мобілізація на Волині: місцеві «штрафники» та «передовики»

25 Травня 2015 13:26
На Волині існує ряд об’єктивних причин, які суттєво впливають на перешкоджання виконання мобілізаційних норм.

Про це та про рівень виконання планових завдань п’ятої хвилі мобілізації у області під час оперативної наради сьогодні, 25 травня, розповів виконувач обов'язків обласного військового комісара Роман Кулик.

З його слів, за станом на сьогодні на курси перепідготовки та підвищення військової кваліфікації на військові полігони на території області направили 41 % військовозобов’язаних. Із них 82 % - офіцери запасу, 14 % - техніки національної економіки.

Найкращий стан справ - у Маневицькому та Любешівському районах, об’єднаних одним військовим комісаріатом. Наразі мобілізаційні завдання у цих районах вдалось виконати на 97%. Близькими до виконання є й Горохівський та Локачинський райони – 95%. Більшу половину плану завдання виконали у Ківерцівському (52%) та Рожищенському (50%) районах. Інші військові комісаріати демонструють низький відсоток поставок до військово-організаійних структур.

На думку військового, це свідчить про те, що в районах області недостатньо проводять роботу щодо забезпечення виконання заходів проведення п’ятої хвилі мобілізації.

Найгірший рівень забезпечення мобілізаційних норм спостерігається у Старовижівському, Володимир-Волинському районах області, а також в містах Ковель та Нововолинськ. Позитивні зрушення відмітили у Ратнівському районі.

«За станом на сьогодні існує ряд об’єктивних причин, які суттєво впливають на перешкоджання виконання мобілізаційних норм. Серед них: міграція населення на тимчасові заробітки, високий рівень захворюваності військовозобов’язаних, що спричиняє зменшення кількості придатного до військової служби населення за станом здоров’я, недостатня освіченість населення з питань патріотичного виховання. Зазначені проблеми існують в кожному районі області, але тоді як одні їх вирішують, інші лише констатують факти, жодним чином не впливаючи на ситуацію», - каже Роман Кулик.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що за ухилення від мобілізації судитимуть двох волинян. Чоловіки отримали повістки, і, будучи придатними для служби, не з’явилися у Володимир-Волинський об’єднаний районний військовий комісаріат.

До слова, за станом на 18 травня 2015 року до навчальних центрів та на навчальні полігони направили третину запланованих військовослужбовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
#######3 Показати IP 25 Травня 2015 14:08
В Старовижівському відкупляються всі хто має гороші.
Анатоль_ до #######3 Показати IP 25 Травня 2015 14:39
Я в шоці!
У Показати IP 25 Травня 2015 14:22
Правильно роблять
лучанка Показати IP 25 Травня 2015 14:29
Про який високий рівень виконання мобілізації може йти мова, якщо держава сама цьому ж перешкоджає, "кидаючи" тупо своїх військових та патріотів.
Анонім до лучанка Показати IP 25 Травня 2015 14:38
і під час ніби то війни із росією - верховний головнокомандувач україни веде бізнес у росії і платить податки у російський бюджет, із якого фінансується російська армія, яка ніби-то є армією агресором. ким в такому разі є верховний головнокомандувач, як не зрадником?
Анатоль_ до Анонім Показати IP 25 Травня 2015 14:41
То не нашого хлопського розуму справа. То особиста справа нашого Президента!
11 до Анатоль_ Показати IP 25 Травня 2015 15:09
...вірно....не хлопського розуму....тільки ті ігри олігархів і нашого президента гинуть хлопці......
патріот до Анонім Показати IP 25 Травня 2015 19:12
в нашій державі патріотизм=ідіотизм а війна яку жид-президент обіцявся закінчити в кілька днів -. є не що інше як цілеспрямоване винищення українського народу. жоден жид не воює і не назве себе жидом привселюдно - зате ми українці з щиросердим захватом немов папуги вторимо на догоду москалям їх зневажливим прізвиськом - що ми (не українці) а УКРОПИ і навіть зотики кропу малюємо, хоча кріп на Україні - завжди кріп, а укроп - москалі жеруть! допоки ми індифікуватимемо себе хохлами укропами і тому подібними холопами до тих пір нами керуватимуть всі кому не лінь - жиди грузини москалі мерикоси і інша погань. МИ - УКРАЇНЦІ !!! наша національність гордо повинна бути вказана в тризубастому жовто-блакитнястому ! УКРАЇНЕЦЬ повинен керувати при владі ! а з нас протягом 24 років незалежності (від чого - від самих себе хіба) направлено витравлювали нашу національну приналежність. і вже маємо - що маємо! хоча схоже при нинішньому засиллі і обжитості на українських землях кацапомовного і жидовкраїнізованого населення справжніх щирих УКРАЇНЦІВ скоро самих треба буде вважати нацменшиною і в червону книгу заносити як вимираючий вид...
Анонім Показати IP 25 Травня 2015 14:58
Чого немає статистики скількох депутатів мобілізували, скількох їхніх синів і зятів? Скількох митників, скількох їхніх синів, зятів? Який відсоток наших депутатів слабий? І звідси питання, як слабий депутат, митник, прокурор, держслужбовець може виконувати свої обов"язки? Може по хворобі нехай дома сидять?
ЗЕД Показати IP 25 Травня 2015 15:27
БОНДАРУКА РОМАНА ДЕПУТАТА МІСЬКОЇ РАДИ МОБІЛІЗУВАЛИ , БАЧИВ В НОВИНАХ СТАТТЮ
Рема Показати IP 25 Травня 2015 16:17
Анонім, ти з Марса впав? В нас кожен чиновник, як тільки гаренем запахне, зразу ж невиліковно хворий. Хоча б Юлю та Луценка згадай.
111111 Показати IP 25 Травня 2015 16:31
Щось напоминає ,як раніше, про завдання та планові поставки вел.горатої худобі на мясокомбінат.
ввп Показати IP 25 Травня 2015 19:37
Комiсари грошi люблять.
діі купкі перевертні Показати IP 25 Травня 2015 23:01
які зйявилися на майдані в останній день та захопили владу ведуть до страшного голодомору.хто дав право купці жидо грузіно америкосів знищувати Украінців словян як націю.хай достатьно освічений кулик бере стрельбу в рукі та з родичами а також з тими хто дорвався до влади біжить та захіщае іхне европейське майбутне
Патріот України Показати IP 25 Травня 2015 23:59
Ухилянтов потрібно відразу розстрілювати за зраду України. Захищати Україну і померти за неї - священний обов'язок кожного патріота України! Герої не вмирають! Вмирають вороги!
Ти ідіот Показати IP 31 Травня 2015 16:36
Штірліц до патріота

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus