USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Молочний» меморандум на Волині розбавляють посередники?

19 Вересня 2008 12:40
До першого заступника голови Волинської облдержадміністрації Віталія Заремби під час прямого ефіру на телеканалі «Нова Волинь» телефонували глядачі зі скаргами на недотримання постулатів «молочного» меморандуму. Зокрема, волиняни розповідали про те, що ціни на молоко, затверджені у цьому документі, не відповідають тим, які є насправді. Про це 19 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Зокрема, жителька Рокинь скаржилася Віталію Зарембі, що вартість молока у її  населеному пункті так і залишилася по 1 гривні за літр. Як з’ясувалося, у ситуації присутній посередник між виробником і переробником продукції.
 
Тому, зазначив заступник губернатора, це тільки для селянина ціна за молоко становить 1 гривню, а насправді «хтось ці кошти прикарманює». Сигнали про невідповідність цін на молоко надходять, незважаючи на меморандум, – додав пан Заремба. Проте чиновник все ж запевнив, що «завтра з’ясуємо ситуацію на місці».
 
Довідково:
 
28 серпня між Волинською облдержадміністрацією, Волинською обласною радою, сільськогосподарськими виробниками та переробниками молока підписано Меморандум про взаєморозуміння. За умовами меморандуму сільськогосподарські виробники повинні дбати про якість молока, а переробники, у свою чергу, – з 1 вересня переглянути ціни на молоко. Мінімальна ціна за тонну молока для сільськогосподарських підприємств  повинна становити 1500 гривень, а для господарств населення – 1300 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus