USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Молодь Волині правила дорожнього руху вивчає з гумором

27 Лютого 2009 09:35
Щороку в дорожньо-транспортних пригодах, які трапляються на автошляхах нашої області, травмуються  діти. Майже кожна десята автопригода за участю юних учасників руху має трагічний фінал. Про це 27 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує інспектор сектору зв’язків з громадськістю УДАІ УМВС України у Волинській області Валентина  Вітер, з початку нового року на дорогах Волині трапилися три дорожньо-транспортні пригоди з участю неповнолітніх, в яких двоє дітей травмувалися, а одна пятирічна дівчинка через декілька днів після ДТП померла у лікарні.
Для порівняння за січень-лютий 2008 року було зареєстровано 11 пригод з неповнолітніми, в яких 3 дітей загинуло, а 20 підлітків отримали травми різної важкості. Значною мірою вплинуло на зменшення дитячого травматизму, і не тільки, на дорогах області впровадження в дію з 17 листопада минулого року більш жорстких законодавчих змін у сфері безпеки дорожнього руху.
Щоб запобігти автопригоди за участю дітей, Державтоінспекція Волинської області спільно з Головним управлінням освіти та науки облдержадміністрації  щороку проводять різноманітні профілактичні заходи, в тому числі організовує конкурси та вікторини на тематику безпеки вуличного руху, адже у всіх одна мета – попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму.
У лютому цього року на Волині стартував 12 обласний конкурс-КВН юних інспекторів руху на кубок «Пам\'яті Олександра Лущинського». Він відбувається у рамках ХІІІ Всеукраїнського конкурсу КВН-ЮІР.
Метою заходу визначається забезпечення всебічного розвитку молодого покоління, подальша активізація діяльності загонів юних інспекторів руху по роз\'ясненню серед дітей необхідності дотримання норм безпечної поведінки у процесі дорожнього руху, популяризація правил дорожнього руху серед дітей і підлітків, а також прищеплення неповнолітнім поваги до професії працівника міліції.
Перші зональні змагання серед команд Камінь-Каширського, Любешівського, Ратнівського, Маневицького районів відбулися 4 лютого 2009 року в селищі Любешів, на яких перемогу здобула команда НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-гімназія» № 2 міста Каменя-Каширського.
Тема конкурсу КВН-ЮІР: «Нам «заноси» не страшні, бо юірівці всі ми!» Проте, цього року команди неодноразово дивували організаторів, публіку, членів журі. Кожного разу школярі перетворювали ці змагання на справжнє свято із танцями, музикою, піснями, влучними і актуальними жартами.
Другий етап відбувся 11 лютого 2009 року у місті Любомлі, де за перемогу боролися школярі Іваничівського, Любомльського, Шацького районів та міст Володимира-Волинського і Нововолинська. Із впевненістю здобула перемогу команда ЗОШ І-ІІІ ступенів села Згорани Любомльського району.
18 лютого 2009 року на ІІІ етапі, який відбувся у селищі Локачі, в чесному «бою» зійшлися команди Турійського, Старовижівського, Локачинського районів та міста Ковеля. Таким чином, у фінал вийшли команди ЗОШ І-ІІІ ступенів села Затурці Локачинсього району та НВК «школа-гімназія» селища Турійськ.
Відтак, ІV етап відбувся 25 лютого 2009 року в місті Рожище, де  змагалися шість команд з Луцького, Рожищенського, Ковельського, Ківерцівського, Горохівського районів та міста Луцька.  На цьому етапі виборола перемогу комада з Рожищ.
Мета цього конкурсу – активізація діяльності загонів юних інспекторів руху та роз\'яснення норм безпечності поведінки у процесі дорожнього руху. Головне у таких зустрічах, окрім гумору і вивчення правил поводження на дорогах те, що школярі із усієї області мають змогу зустрітися, обмінятися досвідом й потоваришувати.
І вже 1 квітня  цього року в обласному  центрі  відбудеться обласний фінал \"КВН\" загонів юних інспекторів руху, а переможці поїдуть змагатися до міста Тернополя, де будуть команди з усіх регіонів Західної України.
Між іншим, колектив Державтоінспекції заздалегідь винайшов можливість для придбання цінних призів та подарунків для  переможців конкурсу, адже крім команд-переможців заохочувались і будуть заохочуватись індивідуальними призами ще й найактивніші учасники змагань.
Ці та інші подібні заходи дають свій позитивний результат. Але слід пам’ятати, що тільки спільні зусилля дорослих, особливо батьків та вчителів в навчанні дітей правилам дорожнього руху можуть відвернути від них небезпеку. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus