USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Мухтар Аблязов оголосив себе лідером протестів у Казахстані та назвав Росію окупантом

7 Січня 2022 19:34
Колишній банкір та ексміністр уряду Казахстану Мухтар Аблязов оголосив себе лідером протестів. Він також назвав Росію окупантом.

Про це він заявив для Reuters, пише Обозреватель. Наразі колишній чиновник живе у Франції, але висловив готовність прилетіти до Казахстану.

За словами Аблязова, його країна зараз у «геополітичній грі». Введення російських військ у межах «миротворчої операції» ОДКБ він називає окупацією.

Ексбанкір зазначив, що якщо Захід не втрутиться в ситуацію, на Казахстан чекає доля Білорусі. Тому він закликає «відірвати країну від Росії».

«Президент РФ Володимир Путін методично нав’язуватиме свою програму, намагаючись створити таку структуру, як Радянський Союз», – сказав Аблязов.

Нагадаємо, днями Аблязов виступив із заявою в ефірі каналу Ахметова «Україна 24». ЗМІ зазначали, що він координує протести в Казахстані з Києва.

Наприкінці 90-х Аблязов був міністром енергетики і торгівлі Казахстану. Але у 1999 році посварився з президентом Назарбаєвим і пішов у відставку. Водночас він залишався власником найбільшого приватного банку Казахстану – БТА.

Ще у 2010 році Аблязов, після того, як у нього забрали банк шляхом націоналізації, залишив Казахстан і оселився у Франції.

З того часу він є головним опозиціонером Казахстану, хоч і координує цю діяльність із Європи.

У мережі поширили відео такого собі «Фронту звільнення Казахстану», в якому закликали боротися з військами ОДКБ та Токаєвим.

«Ми розцінюємо введення військ ОДКБ як початок окупації нашої батьківщини», – кажуть люди у масках.

Багато коментаторів вважають, що це постановочне відео. Тому що люди на ньому говорять чомусь російською, а не казахською (це те ж саме, ніби Ярош закликав би до «війни з окупантами» російською). Причому з інтонаціями мови, характерними для слов’ян, а не казахів. Згодом стало відомо, що відео зняте в Україні групою націоналіста Дмитра Корчинського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Лучанин Показати IP 7 Січня 2022 19:53
Жив в Казахстані, потіп втік і живе у Франції. Це я розумію. А навіщо впутувати Україну??? Аби ще казахів збунтувати на нас і було про що в Росії говорити. Не факт, що він і був в Києві.
Петро Показати IP 7 Січня 2022 20:14
Моя хата скраю нічого не знаю це пропонуєте? Я не згоден, треба брати активну участь у повалені двоголового орла!
Поправочка до Петро Показати IP 7 Січня 2022 20:46
Тобто півня.
Мухтар Показати IP 7 Січня 2022 20:19
Клоун. Такий самий, як білоруська кухарка.
777 до Мухтар Показати IP 7 Січня 2022 21:35
Удивительно,как он себя папой римским не назначил.
Народна прокуратура Показати IP 7 Січня 2022 20:34
Корчинський завжди був і залищається провокатором. Дуже мутний тип
Лучанка Т Показати IP 7 Січня 2022 20:40
Доки Корчинський, якого вже всі призабули, буде втягувати нас у зовнішню колотнечу? Питання до СБУ. Чим ви займаєтесь?
Емілія Грант Показати IP 7 Січня 2022 20:45
Чому емігранти такі ярі патріоти, в чому секрет такої любові?
Лучанка Т до Емілія Грант Показати IP 8 Січня 2022 16:17
Тому, що на відстані легше посилати когось на смерть. Менше болить.
Анонім Показати IP 7 Січня 2022 20:51
Якийсь Корчинський записав відео і то не факт,що то він і в Україні,а не десь там за поребриком,а до чого тут Україна і українці,не зрозуміло.Казахстан межує з Росією,ми тут яким боком,це як злодій кричить"ловите вора".
Євросоюз Показати IP 7 Січня 2022 22:26
Ця ....... (слів немає, лише нецензурні), спровокував в країні кровопролиття, введення іноземних військ, смерті людей, і ще має совість називати себе лідером *протестів*?Я3их протестів - проявів відкритого бандитизму? Якого біса він тут, а не на батьківщині? *Любов* до своєї землі прокинулася в емігранта? Паскуда.
Азаза Показати IP 7 Січня 2022 23:37
Фу, Мухтар, в буду.
Україна Показати IP 8 Січня 2022 08:48
Це найвільніша країна в всесвіті. Тому штаб всіх революцій знаходиться тут, і буде так і надалі. Кому не подобаеться, чемодан вокзал...
Анонім до Україна Показати IP 8 Січня 2022 09:14
так таки так! а ще в Украіні найвеличніший преЗЕ усіх часів та народів та найчеснішші судді та судилища і т.п......
Хакер Показати IP 8 Січня 2022 08:56
ВН, ви колись зможете поремонтувати на своєму сайті оті + і -? Натискаєш на на мінус, воно добавляє ще 2 плюси. І навпаки. Або натискаєш 1 раз а добавляє 3 очки. Запросіть толкового студента, він вам поможе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus