USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Казахстані ввели критичний рівень терористичної небезпеки: силовикам дозволили стріляти без попередження

7 Січня 2022 09:25
У Казахстані ввели критичний «червоний» рівень терористичної небезпеки. У всіх регіонах встановлено режим антитерористичної операції.

Про це йдеться у повідомленні Комітету нацбезпеки Республіки Казахстан, пише УНІАН.

«Першими керівниками державних органів прийняті до реалізації заходи, спрямовані на стабілізацію становища у країні й усунення терористичної загрози», – інформує пресслужба Комітету.

Громадян закликали з розумінням ставитися до запроваджених обмежень й дотримуватися вимог державних і правоохоронних органів.

На засіданні контртерористичного штабу президент країни Касим-Жомарт Токаєв оголосив про «операцію антитерор», заявивши про відновлення правопорядку у всіх регіонах Казахстану. Проте, стверджує він, «терористи продовжують застосовувати зброю і завдавати майнові збитки».

«Тому контртерористичні акції варто продовжувати до повного знищення бойовиків», – заявив Токаєв. Також він офіційно дозволив силовикам стріляти на ураження і без попередження по «терористах», які беруть участь у масових заворушеннях.
За оновленими даними МВС Казахстану, затримані понад 3 тисячі людей, 26 озброєних учасників заворушень «ліквідовано», ще 18 громадян поранені.

Нагадаємо, вже кілька днів у Казахстані проходять протести. Люди вийшли на вулиці міст через підвищення цін на газ. Громадяни вимагали відставки президента з урядом та виступили проти корупції.

Протестувальники захопили стару резиденцію президента та увірвалися до будівлі мерії Алмати. Штурми адмінбудівель відбуваються і в інших містах, зокрема в Актобі.

На тлі протестів по всьому Казахстану з країни почали активно вилітати приватні літаки.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звернувся до народу і заявив, що вступає на посаду голови Ради безпеки і планує «діяти жорстко». Нурсултан Назарбаєв на тлі протестів іде у відставку.

Через масові протести в Казахстані аеропорти припиняють свою роботу, і скасовують рейси. Як повідомляють місцеві ЗМІ, мітингувальники захопили будівлі аеропорту в Алмати.

Головний опозиціонер Казахстану Мухтар Аблязов в ефірі каналу Ахметова заявив, що головна мета протестів – повне повалення режиму Нурсултана Назарбаєва і жодних переговорів із владою не буде.

Через протести запровадили режим надзвичайного стану по всій країні, а мітингувальники повалили пам'ятник експрезиденту Назарбаєву.

Нагадаємо, 6 січня у ЗМІ опублікували відеоролик, як Росія перекидає в Казахстан військову техніку. У Росії підтвердили введення військ в Казахстан
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Сухтар Показати IP 7 Січня 2022 09:57
Ще б пак, русскій лапоть ступив на їхню землю.
Народна прокуратура до Сухтар Показати IP 7 Січня 2022 11:38
70 % громадян Казахстану розмовляють казахською, а миротворці "только на общєпрінятом". Місцеві їх попередження просто не зрозуміють, тож вирішили, що немає змісту ці попередження взагалі робити
Макс до Народна прокуратура Показати IP 7 Січня 2022 13:22
Громити і палити машини та різні будівлі, бити та вбивати силовиків пішли різні маргінальні особи і тим більше не жінки і діти. Вбивають і відрізають голови своїм правоохоронцям. Нормальні люди в цих мародерствах та вбивствах участі не приймають . Тому тут попереджай не попереджай, не допоможе.
Куні Показати IP 7 Січня 2022 09:59
Це все застаріла інформація...
Точно Показати IP 7 Січня 2022 10:33
Лапоть суктар пише дурниці.
ще не зовсім свідоми Показати IP 7 Січня 2022 16:22
В україні це потрібно було робити в грудні 2013
До ще не зовсім... Показати IP 7 Січня 2022 19:14
ага, та саме з вас почати! Навіть складно уявити, як могла б виглядати наша країна без таких"ще не зовсім.."!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus