USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Мушу потерпіти, бо квартира залишиться Танюші», – соцслужби 12 років працювали з сім’єю, у якій чоловік зарубав дружину і доньку

12 Серпня 2021 11:38
У соціальній службі списані цілі томи про роботу з родиною Пилипюків, у якій минулого місяця сталося моторошне подвійне вбивство. Психолог, яка працювала з сім’єю, прогнозувала, що подібне може статися. Проте жінка, якій судилося загинути від рук убивці, думала, що ситуацію вдасться перетерпіти.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради Ліна Галан.

Читати ще: У дочки – перерізане горло, в дружини нема обличчя: подробиці моторошного вбивства у Луцьку

Нагадаємо, у Луцьку в одній з багатоповерхівок на проспекті Соборності 20 липня сталося подвійне вбивство. Чоловік зарубав сокирою колишню дружину та доньку, перебуваючи у тверезому стані. Лучанину загрожувало довічне ув’язнення. На час слідства він перебував у СІЗО, проте 10 серпня він помер у камері: його вбив 19-річний співкамерник.

Читати ще: Помер від больового шоку: лучанина, який зарубав дружину і доньку, вбив 19-річний співкамерник

Зі слів Ліни Галан, працівники соціальної служби дуже добре знали цю сім’ю і постійно з ними працювали. Відомо, що жінка не раз зверталася за наданням соціальних послуг, а потім писала відмови.

«Ми з ними працювали 12 років. Коли це сталося, ми піднімали документи. І серед них дуже багато відмовних заяв на надання соціальних послуг. Майя (вбита дружина – ред.) писала заяву на надання допомоги і на другий-третій день писала відмову. Ми пропонували різні варіанти: і підселення в іншу родину, зняти кімнату, щоб зекономити. Шукали контакти родичів, працювали зі шкільним психологом 26 школи, куди Таня (донька – ред.) ходила. Постійно були на контакті зі шкільним класним керівником, бо тато приходив серед уроків, залякував вчителів, принижував Таню перед іншими учнями. Ми тішилися, коли Таня вступила на навчання до рівненського університету, тому що на певний час вона уникне того оточення», – розповідає вона.

В соцслужбі запевняють: намагалися переконати жінку розірвати коло насильства і навіть прогнозували подібний варіант розвитку подій, який, на жаль таки стався.

Читати ще: Вбивство матері та доньки у Луцьку: що робити, коли стаєш жертвою сімейного насилля

«Коли це сталося, мені ще довго у вухах звучали деякі фрази Майї і Тетяни з наших розмов, коли ми з ними говорили, закликали розірвати те коло. Але там було багато соціально-побутових проблем: немає де жити, треба повертатися. Майя дуже шкодувала його, попри все хвилювалася, що він їсть, чи він зможе без них. Апогею ця ситуація досягала вже кілька років тому. Ми тісно працювали з поліцією і знали про ці випадки, але Василь завжди зачиняв двері, не можна було достукатися і зайти. А соціальні послуги надаються на добровільній основі, коли людина сама цього хоче. У нас списані цілі томи про роботу з цією сім’єю. Коли це сталося, в управлінні відчувався якийсь відчай, бо ми намагалися, ми хотіли донести інформацію до цієї родини. Наш психолог каже, що кілька разів прогнозувала цю ситуацію. З його темпераментом, імпульсивністю, відношенням до своїх дівчат, це з великою ймовірністю могло статися. Але Майя не раз казала: «Я мушу потерпіти, бо квартира залишиться Танюші», – зазначила Ліна Галан.

Нагадаємо, в травні 2021 року чоловіка судили за побиття ексдружини та доньки, але, зважаючи на те, що він є безробітним пенсіонером і має ІІІ групу інвалідності, йому лише призначили штраф у 1530 гривень. Подружжя лучан у процесі розлучення перебувало впродовж 10 років, жінка неодноразово заявляла про домашнє насильство з боку чоловіка, та він відбувався лише штрафами.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 12 Серпня 2021 12:03
Наша держава завжди переймається інтересами злочинців, а не потерпілих. Як такого нелюда виселити з квартири? Де він буде ночувати? А чи не боляче йому зробив поліцейський? А чи комфортно йому буде, коли обличчяпокажуть,у ЗМІ і напишуть , що чинить домашнє насильство? А чи ситно його погодують у тюрмі? А от щодо жертв, то владі байдуже, що мусять тікати із своєї хати і ночувати по сусідах. Владі байдуже до синців і ран жертв, суспільству байдуже, до моральних травм потерпілих. Може досить співчувати злочинцям і плювати в душі їхнім жертвам?
Анонім Показати IP 12 Серпня 2021 12:15
Тепер у всіх є квартири,а могло б бути по іншому.
Рауль Показати IP 12 Серпня 2021 12:26
государство - на стороне преступника, а не на стороне законопослушного гражданина
Лучанка Показати IP 12 Серпня 2021 12:33
Соціальним службам потрібно було добитися виселення злочинця з квартири і поселення в тюрму, коли вони знали , що таке могло статися. А не звинувачити зараз покійну жінку. В нас, коли хтось вкраде з магазину парфуми, то на 4 роки посадять. А коли 12 років тероризують сім'ю, тільки папери в томи складають і вмовляють виселитися з власного житла. А, ще штраф в 1500 грн дадуть, щоб сама жертва і заплатила.
Жанін Показати IP 12 Серпня 2021 12:39
Звільнити треба за таке, "допомога" по факту ніяк не допомогла і дівчата мертві, отакі ото "прохфесіонали".
Цукер до Жанін Показати IP 12 Серпня 2021 15:12
Треба уважно читати! Як нічого не робили?! он ЦІЛІ тома понаписували. Все ок, а три трупи то, селя ві
Анонім до Жанін Показати IP 12 Серпня 2021 16:35
Додам, що ті соціальні служаки отримують немаленькі зарплати, а що по факту роблять?
Батя до Анонім Показати IP 14 Серпня 2021 11:53
Так щоб не бути голослівним, ідіть працювати у соціальну службу, як ви кажете на "високу" зарплату, і покажуть на власному прикладі як треба допомагати проблемних сім'ям
лучанин Показати IP 12 Серпня 2021 12:44
як тільки сталось справжнє насильство так борцуниці з ним і обісрались
Ккк до лучанин Показати IP 12 Серпня 2021 13:41
Так вигідно ж, держслужбовець, прийшов на роботу , написав довідку, пішов додому. Роботу зробив, плату отримає постійно. Ось звідки оці томи .....
член кориспондент Показати IP 12 Серпня 2021 13:13
порятунок потопельника в руках самого потопельника
Анонім Показати IP 12 Серпня 2021 16:17
Б..дь, у нам в країні те довбане житло, як якась святиня, як недосяжна мрія, за яку нещасні жертвують здоров‘ям, гідністю, життям, Може не томи бюрократичні писати треба і гроші витрачати на проекти бла-бла, а вкладати сили і кошти в доступне соціальне (чи державне, чи хоч як би називалось, але щоб було доступне)житло.
Яна Показати IP 12 Серпня 2021 17:44
Звільнити тих начальників і службових осіб, які писали томи замість реальної допомоги. По факту жінки були наодинці з тираном, допомогу отримували лише від знайомих і сусідів з якими дружили. Так навіщо утримувати цілий апарат неефективних соц працівників?! Звільнити! Взяти молодих випускників. Не зіпсованих. Які реально хочуть допомогти, а не томи писати і зп отримувати. Підітріться своїми томами! Це на вашій совісті! Я б родичам порадила б подати в суд на соц службу і поліцію. За бездіяльність
Батя до Яна Показати IP 14 Серпня 2021 11:57
В сраку собі подай, чудо неадекватне
Анонім Показати IP 12 Серпня 2021 22:23
Наша влада-це безвладдя, коли в хаті домашнє насилля і за один день викликаєш 3-4 рази наряд поліції, то вони з такою ненавистю до вас їдуть і ще й вам висувають притензії, що тільки на одну вашу сім'ю мають працювати, затримують винуватця на півгодини і оце вся їхня робота, а той винуватець приходить через півгодини ще більше знахабнівший і робиться ще більше пекло як було. В такому пеклі влада вам зовсім не допомагає, люди лишаються з проблемою один на один.Про все що тут пишуть соцслужби, це все формальність-паперова, а по факту реально вони не захищають людей.Люди відчувають себе беззахисними перед владою, перед домашнім тираном, все це я знаю не з казок.
Знаю Показати IP 15 Серпня 2021 11:24
Колись міліція хоч могла по плечах надавати тим "кривдникам",в поліція теперішня тільки усне попередження і роз'яснення.На...ер тоді ми її утримуємо!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus