USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Ми не боїмося і не опускаємо рук»: у Луцьку на День єднання розгорнули 200-метровий прапор

16 Лютого 2022 13:14
У Луцьку на Київському майдані з нагоди Дня єднання розгорнули 200-метровий прапор України та підняли, одночасно з усією країною, найвищий Державний прапор області.

Урочистості з нагоди свята відбулися і біля Луцької міської ради. О десятій ранку перед будівлею міської ради підняли синьо-жовтий прапор. Свідками цього дійства стали сотні лучан, що прийшли показати свою згуртованість та цілісність перед небезпекою російської агресії. Люди мали на одязі патріотичні стрічки, випромінювали оптимізм і спокій.

В урочистостях взяли участь міський голова Ігор Поліщук, заступник міського голови Ірина Чебелюк, заступник міського голови, керуючий справами виконкому Юрій Вербич, секретар міської ради Юрій Безпятко, депутати, члени виконавчого комітету та працівники міської ради, представники громадських організацій та гості міста.

Звертаючись до присутніх, Ігор Поліщук зазначив, що під синьо-жовтим знаменом українці захищають свою країну, її незалежність та кордони.

«Сьогодні той день, коли ми маємо бути по-особливому єдиними. Ми можемо мати різні політичні уподобання, різні погляди на процеси, які відбуваються у житті нашої країни, різне віросповідання, однак нас має об’єднувати єдина, вільна, соборна і незалежна Україна. На жаль, агресору не вигідна наша самодостатність, його влаштовує паніка і наляканість людей. А тому ми мусимо показати, що ми не боїмося і не опускаємо рук. Ми мусимо показати, що прагнемо зробити Україну могутньою, процвітаючою державою кожен на своєму місці і кожен, починаючи з себе», – сказав міський голова.
Одразу після цієї промови, зазвучав Державний Гімн України. Слова «Ще не вмерла України ні слава, ні воля...» цього дня були по-особливому символічні.

Читати ще: Флешмоби, автопробіги, інсталяції та колективне виконання гімну: як українці святкують День єднання
На Київському майдані до Дня єднання долучилися студенти, місцеві жителі, військові та представники влади. У кожного на грудях синя-жовта стрічка, яка стала ще одним символом єдності, повідомляють у Волинській ОДА.

У своєму виступі голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко зазначив, що Президент України Володимир Зеленський оголосив відзначення цього дня, аби український народ показав усьому світові свою національну згуртованість та прагнення до свободи і незалежності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Олександр Показати IP 16 Лютого 2022 13:46
ДІТКИ ЗАВТРА ПРИЙДЕ БАБАЙ І ВАС ЗАБЕРЕ В ТОРБУ. " А МИ НЕ БОЇМРСЯ".....
ОДІН. Показати IP 16 Лютого 2022 13:48
Сьогодні робочий день.А скільки нероб....
К.лучанин Показати IP 16 Лютого 2022 14:00
У нас День Соборності і єднання 22січня! Що кожен місяць будемо святкувати під черговий напад , про який нам говорить Blomberg?
Всезнайко Показати IP 16 Лютого 2022 14:47
Інші країни космічні кораблі запускають, а ми прапори розгортаємо і загортаємо.
Батько Показати IP 16 Лютого 2022 15:11
Це новонароджене - мертве свято, через два дні про нього ніхто і не згадає. Реально зелень щось таке придумала, до чого це все? А день шашликів коли будуть робити загальноукраїнським святом.?
Я Показати IP 16 Лютого 2022 15:37
Люди ви подуріли?
Иван Показати IP 16 Лютого 2022 16:12
Пойду водки напьюсь, праздник как-никак придумали
Я Показати IP 16 Лютого 2022 18:07
а день шароварів коли буде??????????????????а день очіпка і запаски???????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus