USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Митні пости України оснастять рентген-автомобілями

30 Вересня 2008 11:32

Європейський Союз допомагає Україні в технічному оснащені митної служби у пунктах пропуску. Україна отримає дев’ять мобільних рентгенівських сканерів для перевірки вантажів – повідомляють 30 вересня «Волинські Новини».

Як інформує «Українська правда», після тривалих переговорів державна митна служба України отримає від європейської спільноти дев’ять мобільних сканерів на загальну суму близько 14 мільйонів євро. П’ять рентген-автомобілів, які здатні сканувати вантаж у контейнерах та у вантажних авто, не пошкоджуючи при цьому товар, передадуть на західний кордон України.
Митники кажуть, що ця спецтехніка розширить їхні можливості при здійснені огляду і пришвидшить процедуру. Голова спостережної громадської ради при Львівській митниці, підприємець Юрій Сендецький теж вважає, що техніка сприятиме швидшому огляду вантажів, адже фізичний огляд є підставою для штучного створення черг, а вони чималі. Водночас, це вирішить проблему з браком кадрів на митних пунктах.
Як зауважив пан Сендецький, для пункту пропуску цілком достатньо буде однієї машини, адже перевіряють вантаж вибірково. Уроботі такої спецтехніки на українському кордоні зацікавлені, в першу чергу, і європейські країни, бо йдеться не лише про незаконний товар, але й про нелегальних мігрантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Вересня 2008 11:48
"Митні пости України оздоблять рентген-автомобілями" - якщо ними не користуватись, то це буде дійсно оздоблення. Якщо користуватись, то буде оснащення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus