USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Митрополит Ніфонт очолив святкову літургію. ФОТО

29 Травня 2009 12:56
Учора, 28 травня, на свято Вознесіння Господнього керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька очолив святкову Божественну Літургію. Про це «Волинським Новинам» повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.
 
Владиці співслужили благочинний Луцької округи протоієрей Никанор Шимко, клірики Покровського храму протоієрей Валентин Негода і протоієрей Валентин Марчук, а також священик Тарас  Ладецький.
 
З благословення владики проповідь після Євангелія на тематику свята виголосив священик Тарас.
 
Богослужіння співали архієрейський хор під керуванням Володимира Гнатюка та хор студентів Волинської Духовної семінарії.
 
Після Літургії митрополит привітав присутніх зі святом: «Свято Вознесіння Христового відзначається Церквою на 40-й день після Пасхи, який завжди припадає на четвер шостого тижня. Після Воскресіння Свого Господь наш Ісус Христос перебував на землі ще 40 днів. Він неодноразово являвся апостолам у Своєму прославленому безсмертному Тілі, щоб навчати їх таїнам Царства Небесного, і разом з тим нагадував про необхідність отримання дарів Святого Духа по обітниці Бога Отця, без яких неможливо здійснити величну справу проповіді Євангелія всьому світові».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus