USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Митрополит Ніфонт співслужив Предстоятелю Української Православної Церкви у Зимному.ФОТО

26 Вересня 2008 10:49
У день свята Зимненської ікони Божої Матері, 24 вересня, Предстоятель Української Православної Церкви очолив урочистості у Свято-Успенський Святогірській Зимненський ставропігійній жіночій обителі. Про це 26 вересня повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією прес-служби Волинської єпархії УПЦ, архіпастир звершив Божественну літургію на площі поряд із Свято-Успенським храмом. Його Блаженству співслужили архієреї УПЦ, серед яких керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Під час богослужіння (на Малому вході) Первосвятитель за заслуги перед Святою Церковою возвів у сан митрополита архієпископа Черкаського і Канівського Софронія, а в сан архієпископа – єпископа Чернігівського і Новоград-Сіверського Амвросія та ректора Київських духовних академії та семінарії єпископа Бориспільського Антонія.
Далі за богослужінням, у єпископський сан рукоположили благочинного Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архімандрита Пантелеімона (Поворознюка). Єпископ Пантелеімон згідно з рішенням Священного Синоду став вікарієм Київської Митропополії з титулом «Васильківський».
Перед початком Божественної літургії відбувся чин сповідання віри. По закінченню ж богослужіння, Предстоятель вручив новорукопокладенному архієрею єпископський жезл. Також під час Літургії єпископ Васильківський Пантелеімон звершив першу дияконську хіротонію. Після богослужіння архієреї та священнослужителі звершили хресний хід із чудотворною Зимненською іконою довкола Успенського храму, після чого перед святинею відправили подячний молебень. На святі були присутні також представники влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus