USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На Фіджі конфіскували яхту російського олігарха вартістю 300 мільйонів доларів

6 Травня 2022 00:45
Влада Фіджі конфіскувала супер’яхту російського олігарха Сулеймана Керімова вартістю 300 мільйонів доларів за запитом США.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США визначило Керімова як члена групи російських олігархів, які отримують прибуток від російського уряду шляхом корупції та його діяльності по всьому світу, включаючи окупацію Криму.

У вівторок суд Фіджі постановив, що США можуть заарештувати супер’яхту, через кілька тижнів після того, як вона прибула і була затримана поліцією.

Розкішне судно Amadea прибуло на Фіджі минулого місяця після 18-денного переходу через Тихий океан з Мексики.

Читати ще: У Фінляндії затримали 21 яхту, що може належати олігархам РФ

Керімов потрапив під санкції США в 2014 і 2018 роках у відповідь на дії росії в Сирії і в Україні. Він також потрапив під санкції Європейського Союзу.

На початку березня Мін’юст США створив робочу групу KleptoCapture, яка слідкуватиме за дотриманням введених проти росії санкцій, порушників піддаватимуть судовому розслідуванню, а в разі неможливості арешту будуть накладати арешт на активи та конфісковуватимуть майно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus