USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Харківщині знайшли ще одне масове поховання: росіяни зрівняли його танками

27 Жовтня 2022 17:25
У виявленому місці масового поховання в Борівському районі Харківщини знайдено щонайменше 17 тіл цивільних та військових.

Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Національної поліції України.

«За попередніми даними, в могилі поховано щонайменше 17 людей – цивільних та військових ЗСУ. Три тіла військовослужбовців слідчі вилучили у перший день роботи», – розповіли в поліції.

Зазначають, що про масове поховання повідомили жителі села Копанки.

Читати ще: 202 жінки, 189 чоловіків та п’ятеро дітей: в Ізюмі завершили ексгумацію тіл, більшість зі слідами насильницької смерті
«Жителі розповіли слідству, що окупанти збирали тіла загиблих по всьому району. 13 квітня привезли на двох вантажівках, екскаватором вирили яму завглибшки до трьох метрів і всі тіла скинули туди. Потім місце поховання зрівняли танками», – йдеться у повідомленні.
Читати ще: На де окупованій території Донеччини виявили три масові поховання: ексгумували понад 120 тіл

Заступник начальника Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Харківській області Дмитро Сойма заявив, що, за словами місцевих жителів, українські військові загинули в бою.
Читати ще: Знайшли 34 захисників: у Лимані завершили ексгумацію тіл на місці масового поховання військових

«Росіяни не поставили жодної позначки на могилі і не давали це зробити селянам. Лише на Великдень дозволили людям прийти на кладовище. Люди знайшли три хрести і в такий спосіб позначили периметр могили, прибрали бур'яни», – сказав він.
Усі вилучені тіла відправлять на судово-медичну експертизу для встановлення причин смерті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus