USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волонтери вимагають здійснити перевірку на території КП «Ласка»

5 Травня 2017 14:52
Захисники прав тварин, волонтери, а також представники громадськості, які на власному прикладі стикнулися з жахливим ставленням до тварин у КП «Ласка», влаштували протест.

Активісти перед приміщенням Луцької міської ради 5 травня скандували: «Владо, відкрий очі», «Гроші в притулок, а не в Анталію» та «Наварчук, де звіт за спонсорські гроші?».

Протестувальники вимагали зміни керівництва КП «Ласка», а також негайної санітарної, ветеринарної та фінансової перевірки підприємства, налагодження його відповідної роботи та забезпечення належних умов утримання тварин на території притулку.
Так, волонтерка Катерина Собуцька розповіла, що почала моніторити діяльність КП «Ласка» після того, як намагалася врятувати хвору собаку, яку зустріла на вулиці. Однак не встигла, бо тварину забрала «Ласка». За її словами, пес провів у комунальному підприємстві всього добу, але у жахливих умовах – у тісній клітці, без їжі та води.

«Я була шокована… Зараз цей пес у мене, я його досі лікую. Він чудовий, але навіть зараз, після того, як його відловлювали працівники КП «Ласки», боїться представників чоловічої статі», – зауважила Катерина.
Вона поділилася, що жодного акту прийому-передачі тварини від КП «Ласка» їй не надали, що може свідчити про те, що собака не знаходилася на обліку.

На переконання волонтерки, її особистий приклад уже свідчить про жорстоке поводження з тваринами у «Ласці», а також про непрофесійність працівників і фальшивість заяв директора підприємства Богдани Новарчук.

Катерина зазначила, що, попри слова директорки притулку, КП «Ласка» не співпрацює з волонтерами, не реагує навіть на їхні звернення, а особливо активних не пускає на територію підприємства.

«Мене особисто тепер на територію КП «Ласки» не пускають, бо я ставлю забагато запитань», – підкреслила Катерина Собуцька.

Інша учасниця протесту Юлія Ольхова, своєю чергою, розказала, що, передусім, хоче, аби тварин належно утримували, годували, щоб вони не вмирали і не змушені були їсти свої екскременти. Жінка вирішила долучитися до волонтерів, бо також особисто стикнулася з жорстоким поводженням із тваринами. Зокрема, через зараженого кальцевірусом кота, якого жінка забрала з притулку, загинула на додачу її домашня тваринка.

«Я була там (у КП «Ласка», – ред.) минулого понеділка. Ми хотіли взяти хворих тварин, але нам відмовили в доступі. Просто не пустили на територію… Раніше я там бувала досить часто і бачила що завгодно, окрім директора підприємства», – сказала Юлія Ольхова.
Загалом усі протестувальники були досить емоційними, вони ділилися своїм досвідом спілкування із представниками КП «Ласка», а також розповідали про ті речі, які бачили в притулку на власні очі, – про хворих тварин, яких не лікують, не годують і за якими не прибирають.

Протестувальник Едуард Примаков, у тому числі, розказав, що останнього разу, коли він разом із подругою хотів зайти на території притулку, його змусили «проходити незрозумілі тести на адекватність», за які нараховували бали. У результаті відвідувачів впустили до КП «Ласка», але заборонили робити фото і відмовилися відповідати на запитання.
Протест волонтерів біля міської ради не залишився не поміченим. Через декілька хвилин до активістів вийшов заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів міськради Костянтин Петрочук, який запросив кількох представників акції для обговорення її ключових вимог.
Посадовець вислухав усі зауваження та пропозиції учасників протесту. Так, йшлося про відставку керівництва притулку, перевірку території підприємства відповідними службами, а також про прозорість фінансової діяльності КП «Ласка».

Окрім усього іншого, одна з протестувальниць Любов Примакова із ГО «Прометей» розповіла про те, що неодноразово отримувала погрози від працівників КП «Ласка» через свою активну громадську позицію стосовно притулку.
Костянтин Петрочук, своєю чергою, повідомив, що законних підстав для звільнення директорки Богдани Новарчук немає, адже задокументованих правопорушень немає.

Обговоривши ситуацію сторони прийшли до рішення про те, що волонтери мають запропонувати кандидатури для можливого майбутнього працевлаштування на КП «Ласка», зокрема й на посаду заступника директора, аби простежити роботу інших працівників і зафіксувати можливі порушення.

Також Костянтин Петрочук зазначив, що з’ясує безпосередньо в директорки притулку, чи проводилися нещодавно на території КП «Ласка» перевірки. За відсутності звітів посадовець пообіцяв, за погодженням виконувача повноважень міського голови Ігоря Поліщука, підготувати звернення до відповідних служб, аби вони перевірили умови утримання тварин у притулку та стан підопічних у присутності представників протесту.
Нагадаємо, що, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на КП «Ласка» в морозильних камерах замість харчів знаходяться трупи тварин. Нещодавно депутат Олександр Кравченко у своєму запиті звернув увагу на діяльність КП «Ласка». Він пояснив, що лучани підготували петицію «Заборонити КП «Ласка» привозити безпритульних собак з інших міст», яка набрала необхідну кількість голосів. Проте жодної перевірки діяльності комунального підприємства контрольні органи не провели, а відповідь стосовно петиції надала сама директорка підприємства Богдана Новарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
А Показати IP 5 Травня 2017 20:12
А Гнатів за часи свого просижування у кормушки культури купила 3-х поверховий будинок за мільйон. І нічого для розвитку культури не зробила, мистецьку вулицю угробила самостійно нікому про це не сказавши ще у 2012 році. Брехуха!! тільки вихваляється і поїхала туди, я була там! Явно не за всої грошики, а за державні!!! Тюрма строгого режиму за нею плаче!!! Так, що Новарчук до Гнатів ще дуже далеко з 3-х кімнатною квартирою.
Ая до А Показати IP 5 Травня 2017 23:33
Видимо вас лишь деньги интересуют.А мы переживаем за жизни,.за тысячи жизней.Страшно,когда материальное стоит над всем

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus