USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На місці колишньої «макаронки» в Луцьку буде багатоповерхівка

25 Березня 2015 14:44
Депутати міської ради звернуться до забудовника з проханням виділити декілька квартир для бійців АТО.

Депутати міської ради проголосували за проект рішення Про надання ТзОВ «ХК «ЄВРОХОЛДІНГ» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями на вулиці Івана Франка, 53. Аналогічний проект рішення прийнятий також для ТзОВ «ВІМПЕКС ПЛЮС».

Відповідне рішення обранці громади розглянули під час 72 чергової сесії міськради.

Власне, йдеться про ділянку в центрі міста, де свого часу розташовувався КХП №1.
Потому майно і нерухомість викупили і власником було ПП «Імпалс», яке, окрім борошна, виготовляло макаронні вироби.

Однак під час кризи підприємство збанкрутувало. Майно, яке не перебувало в банківській заставі, продали ліквідатори. Решту продавали банки за борги.

Приміром, ось – оголошення про продаж банком майна на вулиці Івана Франка, 53 у Луцьку, а саме складу силосного типу.
З’ясувалося, що землю, де свого часу було розміщене промислове підприємство, продали. Нові власники не мали наміру розвивати промисловість і відроджувати млин та інші виробничі приміщення. Натомість задумали збудувати там багатоквартирний житловий будинок.

Як пояснив у коментарі кореспонденту Інформаційне агентство Волинські Новини головний архітектор міста Леонід Герасимюк, підприємство вже розробило план детального планування території і просило змінити цільове призначення на земельну ділянку, аби можна було розпочати там будівництво.

Частина депутатів виступила за те, щоб забудовник виділив декілька квартир для бійців АТО, як це домовилися свого часу з ПрАТ «ЛДБК» щодо новобудови в районі вулиць Конякіна-Гордіюк.

Однак депутат Анатолій Бірюков висловив побоювання, що коли забудовник віддасть місту декілька квартир, то вартість інших помешкань для покупців збільшиться в рази.
Натомість депутат міськради, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зауважив, що наразі такі умови для забудовників – нормальна практика на цей час. Адже коштів на квартири для бійців АТО в бюджеті міста немає, тому нічого крамольного в тому, щоб звернутися до забудовників з таким проханням – немає.

«Кожен забудовник думає про бізнес. Він може закладати у вартість квартири пайову участь і вартість квартир для АТО. Якщо ціна квартир буде вищою від ринкової – він їх не продасть. І цей забудовник може виділити квартири. Нині це - нормальна практика, коли забудовник вкладе відсоток від прибутку в допомогу бійцям АТО», - пояснив він.

Однак юридично депутати не можуть зобов’язати забудовника виділити квартири. Єдине, що вони можуть в цій ситуації – звернутися до забудовника і сподіватися на його людяність і співчутливість в непростий для країни час. Відтак, депутати вирішили оформити згадану пропозицію як звернення до забудовника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus