USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На незаконній волинській пилорамі переробляють необліковану деревину

2 Грудня 2016 18:00
Волиняни скаржаться на функціонування незаконних пилорам в населених пунктах області.

Про це стало відомо під час позачергової, 9 сесії Волинської обласної ради, яка відбулася 1 грудня.

Заступник голови облради, депутат Олександр Пирожик звернувся із запитом до очільників обласних управлінь Нацполіції та СБУ та до прокурора області з проханням відреагувати на факти крадіжок лісу та незаконної його переробки.

Свого часу депутат подавав до правоохоронних органів факти крадіжки лісу в Камінь-Каширському районі, в результаті чого звільнили лісника. Але в цій сфері зловживання продовжуються, переконує депутат.

«На одне з рішень сесії надійшла відповідь з прокуратури, у якій вказано, що керівники окремих лісгоспів за сприяння керівництва Управління лісомисливського господарства, організували реалізацію пиломатеріалів за заниженою вартістю у тому числі й не облікованої деревини, за що отримують неправомірну вигоду. За цими фактами 5 кримінальних проваджень скеровано до суду», - повідомив він.

Цього разу депутат повідомив про діяльність незаконних пилорам на території Маневицького району. Зокрема, мешканці села Боровичі повідомляють, що в центрі села, на території колишнього зерносушильного заводу функціонує незаконна пилорама з первинної обробки деревини. Зі слів заявників на території цієї пилорами помічали деревину без маркувальних чіпів, бачили її там і 1 грудня.

Депутат інформує, що власники пилорами мають у родичах високопоставлених чиновників ОДА і з цієї причини, припускає він, вказана пилорама діє безперешкодно більше року, а власники не змінили цільове призначення будівлі.

Працівники там не оформлені і отримують зарплатню в конвертах. Такі ж пилорами діють в селах Грузятин і Копилля, всього їх близько 10 без належних документів. Тож депутат просить відреагувати правоохоронців на ці заяви. Депутати запит колеги підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Боровик Показати IP 2 Грудня 2016 18:24
в селі Боровичі в центрі села працює пилорама, кришує її Гунчик ) Пилорама оформлена на кума гунчика з яким вони разом на заводі Богдан працюють )) документи на приміщення не змінено, порушень в роботі пилорами, дуууууже багато )))
гірник Показати IP 2 Грудня 2016 19:37
дорогою ВолВолинський Нововолинськ всю ніч старими Камазами з прицепами без документів на Кроноспан деревину везуть,і ніхто не реагує...
51 омбр Показати IP 2 Грудня 2016 20:29
А чому пирожик за лікарню в Колках не переживає
опа Показати IP 3 Грудня 2016 10:39
кури не несуться.... володя винен ?????????????????????????
оса Показати IP 6 Грудня 2016 08:51
більшість пилорам це власність сватів -братів-сестер-кумів і ще ненароджених оніків наших керовників як районної так і обласної гидоти рильце в пушку і у директоів та екс директорів лісгоспів які мали та мають доступ до" дров "так само пилорами швиденько відкрили і підприємці які займались розробкою лісових ділянок питання а хто винен у цій супер схамі ми з вами і наше байдуже відношення до всього що чинять навкруги нас Спочатку купують на виборах потім наливають 100 грам декому пощастить більше дадуть 100 грн щоб заткнулись і не мішали от і все

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus