USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На планшети поліції встановили програми для зчитування COVID-сертифікатів

13 Жовтня 2021 13:18
Національна поліція України вже встановила на планшети правоохоронців відповідне програмне забезпечення, яке дозволяє зчитувати QR-код із міжнародних та внутрішніх сертифікатів про вакцинацію.

Про це йшлося під час наради 12 жовтня за участі голови Національної поліції України (НПУ) Ігоря Клименка, заступника міністра охорони здоров’я України Ігоря Кузіна і голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, передає Укрінформ.

«На сьогодні Національна поліція вже встановила на планшети поліцейських відповідне програмне забезпечення, яке дозволяє зчитувати QR-код з міжнародних та внутрішніх сертифікатів про вакцинацію», – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що під час цієї наради і йшлося і про напрацювання алгоритму дій щодо проведення превентивних заходів у місцях великого скупчення людей.

Клименко зі свого боку зазначив, що основним завданням цих 3 відомств є максимальне вжиття заходів щодо дотримання карантинних обмежень та мінімізація зараження громадян у місцях, які сприяють поширенню коронавірусу, – зокрема, у громадському транспорті, розважальних закладах, у тому числі у нічних клубах, ринках, закладах громадського харчування.

За його словами, діяльність таких закладів є критичним моментом. Клименко зазначив, що уряд, розуміючи, що бізнес, який платить громадянам зарплату та наповнює бюджет держави, має працювати, встановив можливість їхньої роботи навіть у червоній зоні. «Обов’язковою умовою такої роботи є також підтвердження клієнтами та персоналом своєї COVID-безпечності», - сказав він.

Як уточнив голова Нацполіції, існує необхідність у напрацюванні механізмів, порядку взаємодії, враховуючи кількість санітарних лікарів, працівників Держспоживслужби та Нацполіції України, які будуть залучені у ці процеси.

«Крім того, ми маємо чітко розуміти відповідальних осіб. Наприклад, керівників автотранспортних підприємств або фірм, які здійснюють перевезення наших громадян, організаторів спортивних заходів, безпосередньо тих осіб, які несуть відповідальність як адміністративну, так і інколи кримінальну, зокрема за недотримання епідеміологічних норм», – поінформував Клименко.

Він нагадав, що уряд з 21 жовтня встановив нові обмеження для міжрегіональних пасажирських перевезень, а саме – зобов’язав водіїв та пасажирів підтверджувати свою COVID-безпечність, і тому кожен учасник таких перевезень має пред’явити сертифікат вакцинації або ПЛР-тест, який чинний 72 години.

Уточнюється, що завданням поліції, серед іншого, є проведення належним чином роз’яснювальної роботи серед перевізників щодо необхідності дотримання карантинних вимог, а також роз’яснення щодо відповідальності громадян та перевізників у випадку порушення протиепідемічного законодавства.

Зі свого боку заступник глави МОЗ – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін подякував Нацполіції уточнив, що в Україні наявна наразі важка епідеміологічна ситуація, яка викликана саме штамом «Дельта».

Цей штам коронавірусу, за словами Кузіна, наразі зареєстрований у кожній області України і ситуація доволі швидко погіршується.

Головний санітарний лікар поінформував, що наразі 16 регіонів знаходяться на помаранчевому рівні, і це є зоною посиленого контролю, де необхідно використовувати всі наявні ресурси та можливості, щоб не допустити погіршення епідеміологічної ситуації.

У свою чергу Магалецька сказала, що робота спільних груп працівників Держпродспоживслужб та поліції щодо перевірки закладів громадського харчування, розважальних центрів, торговельних центрів та магазинів буде продовжена, і що для того, щоб ефективно протистояти загрозі пандемії, потрібно реалізувати спільну систему ефективного контролю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Давид Показати IP 13 Жовтня 2021 14:46
А глисти,воші,інші хвороби також поліція перевірятиме? Ми для іншого їх утримуєм
луцький Показати IP 13 Жовтня 2021 19:45
Це як розуміти - поліція так піклується про моє здоров"я, що випише штраф за те, що я сам не хочу отримати прививку? В Україні поліція займається всім, тільки не своїми основними і прямими обов"язками - розкривати злочини, про це вони напевно і не знають. Наша поліція пише тільки постанови за ремені, світло, аварійку і ще декілька порушень ПДР . А армія неробтам така в штаті - що якби їх в піший патруль ВСІХ по Луцьку відправили, люди б здивувались скільки вони лінтяюг утримують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus