USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На ремонт найгіршого луцького двору витратять 1,8 мільйона

27 Лютого 2015 09:31
Після численних депутатських запитів та скарг місцевих мешканців, на ремонт дворів будинків, що на вулиці Арцеулова, 11, 9, а також Гулака-Артемовського, 25, 25а, витратять 1,8 мільйона гривень. Нині прибудинкові території знаходяться у вкрай занедбаному стані, а під час дощів місцеві не можуть нормально дістатися своїх під’їздів через калюжі і болото.

План комплексного ремонту презентували мешканцям двору 27 лютого.
Епопея з ремонтом прибудинкової території, яка знаходиться у вкрай занедбаному стані, тягнеться вже не один рік. Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук, в межах округу якого і знаходяться ці двори, розповідає, що місцеві жителі просили відремонтувати їх ще з осені 2013 року. Ще тоді, півтора року тому, депутат пояснював колегам та міській владі, що в окремих дворах повністю зруйноване асфальтове покриття і жителі будинку змушені добиратися до власних домівок ледь не на човнах.

«Калюжі та болото вже роками стали сусідами місцевих жителів. Мало того, після сильних опадів вода крізь щілини біля будинків стікає у підвальне приміщення будинку, затоплюючи його. Там панує антисанітарія. Підвальне приміщення стало розплідником інфекцій та неприємного запаху», - йдеться у статті «Хто з ремонту луцьких доріг та дворів робить політику?», яку свого часу опублікував Поліщук.
Ігор Поліщук на прохання місцевих жителів неодноразово ініціював депутатські запити для того, аби міська влада все ж звернула увагу на проблемні двори Привокзального району. Перший з них, озвучений ще під час сесії Луцької міськради у жовтні 2013 року, народні обранці з невідомих причин не підтримали – тоді з 38 депутатів «за» проголосували лише 16. Проте, коли ситуація стала ще критичнішою, звернення щодо ремонту вищезгаданого двору колеги депутата підтримали. Але попри те, що кошти на ремонт з міської казни виділили, його тоді так і не завершили. Останній запит, що стосувався ремонту, озвучений Ігорем Поліщуком під час чергової 68-ї сесії Луцької міської ради, обранці луцької громади знову-таки підтримали і заклали кошти на ремонт з казни.

Як розповів місцевим мешканцям міський голова Микола Романюк, проект передбачає комплексний ремонт прибудинкових територій – він охопить не лише прокладання асфальтного покриття, але й встановлення освітлення в дворах, дитячих та спортивних майданчиках тощо.

Зокрема, в дворі заново прокладуть асфальтне покриття, якого в окремих його частинах просто немає. Давно розбиті тротуари відновлять, облаштують новими бордюрами.
На прохання місцевих жителів відремонтують і тротуар зі сторони вулиці Гулака-Артемовського. Замість дерев, які давно всохли або пошкоджені омелою, облаштують зупинку для автомобілів, аби полегшити доїзд комунальним та рятівним службам до під’їздів.
Для того, аби забезпечити освітлення дворів та прибудинкових територій, встановлять 12 світлових опор. До слова, нині освітлення в дворах практично немає, тому це, фактично, буде новим будівництвом.

Попри те, що в дворі вже є дитячий майданчик, подарований мешканцям Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк», тут планують встановити дитячого обладнання ще на 12 тисяч гривень.
Зі слів міського голови, загальна вартість проекту становить 1,8 мільйона гривень. Розпочати ремонтні роботи служби готові відразу після того, як отримають першу проплату – її мер обіцяє вже за тиждень. Попри це, близько двох тижнів знадобиться на те, аби проект пройшов експертизу та отримав дозвіл на початок робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
виборець Показати IP 27 Лютого 2015 10:12
маладєц:)!
Лучанка до виборець Показати IP 27 Лютого 2015 21:02
А пішохідну доріжку на Перемоги між будинками 11 і 13 коли ремонтувати збираються? Перед наступними виборами? Щодня від тролейбусної зупинки хворі ходять в Обласну лікарню, вагітні в пологовий будинок, працівники медичних закладів - на роботу, і те, що там яма на ямі нікого не хвилює.!
лучанка Показати IP 27 Лютого 2015 10:20
це тільки зараз вони зачухались!... давно пора було. і давно пора поробити стоки по місту, щоб ті калюжі стікали під землю!
Гармидер до лучанка Показати IP 27 Лютого 2015 10:41
спочатку за допомогую чухання доводиться ситуація до критичної а потім починається переможна боротьба з вкрай занедбаним станом! Видно пана по халявам.
Альберт Показати IP 27 Лютого 2015 10:23
Це дуже добре.
СБУ Показати IP 27 Лютого 2015 10:49
НА НОСІ ВИБОРИ МЕРА, ОСЬ ВІДПОВІДЬ НА ВСІ ПИТАНН, А ТАКИХ ДВОРІВ У м.ЛУЦЬКУ ДОСТАТНЬО.
Лучанка. Показати IP 27 Лютого 2015 11:29
Щиро дякую депутату Ігорю Поліщуку за допомогу в облаштуванні буд.25 по Г.Артемовського.Цей будинок побудований в 1962 році солдатами.За своє існування не проводилось кап.ремонту.Не мінялась електросистема водопостачання та каналізації з часу зведення .Будинок на воді! Він скоро сам впаде так як перший поверх зруйнував грибок.Стеля яка протікає зруйнувала квартири верхнього поверху.Що чекаємо шановні керівники відповідних відомств? Проводите експеримент що станеться перше впаде сам чи згорить від перенапруження та попадання води в ел.коробки "допотопного зразку"на верхньому поверсі?Тут вода просто заливає все коли йде дощ.Ось так ми й живемо в буд.25 по Г.Артемовського.А зовні ви вже побачили як виглядає будинок.Стидно дивитись.Це оцінка за Вашу" непосильну "працю в кріслах мерів жеків і т.д.шановні керівники.Ігоре. допоможи цим мешканцям будинку.дякую.
Мешканці Показати IP 27 Лютого 2015 11:47
Дякуємо. Накінець-то.
SET Показати IP 27 Лютого 2015 12:27
Ось як все "рішається" у нас в країні. Це звичайно дуже добре для мешканців цього двору, що у них нарешті зроблять ремонт. Але це популізм чистої води... дійсно, як сказав користувач з ніком "СБУ", скоро вибори мера. А тут і вовки ситі і вівці цілі. Романюк домовився з Палицею що таким чином пропіарить кандидата від Нового Луцька + заодно і сам Романюк рейтинги свої підніме + можна тисяч так від 200 до 450 заробити на відкатах. Всі довольні, всім добре, уга товагіщі да здгаствуєт КПСС)))
SET Показати IP 27 Лютого 2015 12:30
Цікаво по яких критеріях ці двори увійшли в рейтинг "найгірших"? По-моєму в місті таких (а то і гірших) вдосталь...
Дьодік Показати IP 27 Лютого 2015 12:34
Звертаюсь до міського голови і до представників технічного нагляду міськвиконкому: забороніть використовувати при ремонті доріг і дворів у місті оцих ПІЩАНИХ бордюрних каменів, які використоввуються дорожникамми. У нашому дворі на ЛПЗ зробили чудовий ремонт двору, поклали чудовий асфальт - двір як скло. АЛЕ. Не пройшло і року як ці бордюрні камені почали розсипатись. Такий же результат по всьму місту - догога ціла і гладенька, а бордюрні камені перетворилися у мул - їх просто немає. Як рот старої повії - губи нафарбовані, а зубів немає.. Налагодьте виконання цих робіт із застосуванням ПРИРОДНІХ бордюрних каменів!
Україночка Показати IP 27 Лютого 2015 13:38
Цікаво, а чому не завітали в двір будинку 21 на Гулака-Артемовського, там нічим не краща картина після дощу. Таких дворів у Луцьку більш , ніж досить. Можливо варто впорядковувати цілі вулиці, а не вибірково де-інде проводити ремонти
Питання Показати IP 27 Лютого 2015 14:23
І як це Луцьк досі жив без Поліщука?
Лучанин Показати IP 27 Лютого 2015 17:29
В нашому дворі на вул.Шота Руставелі 13а зробили дуже гарний ремонт.Зробили дякуючи меру гарні тротуари.Одним словом зробили так як повинно бути.Але в нас як завжди....Мешканець будинку Ш.Руставелі 13а що мае чорну КІА незважаючи на всіх мешканців ставить машину на тротуарі руйнуючи його.Ніякі скарги в мерію не діють.Вихід один залишити зранку йому на даху цеглину
Анонім Показати IP 27 Лютого 2015 18:27
А може вибори проводити кожен рік, тоді Романюк скрізь ремонти поробить!
ой так до Анонім Показати IP 27 Лютого 2015 18:31
давайте вже краще нормального мера виберемо, а то той Романюк...
До оя Показати IP 27 Лютого 2015 21:25
Нормального - то кого?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus