USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На сході обстріляли луцьких нацгвардійців

6 Лютого 2015 15:06
Бойовики обстріляли блокпост волинськіих бійців із системи залпового ракетного вогню «Смерч».

Про це повідомив прапорщик Національної гвардії з Луцька.

Волинські нацгвардійці, які зараз перебувають на Донеччині для того, щоб підтримувати громадський порядок, розповідають, що їх блокпост бойовики обстріляли із установки «Смерч». Обстріл відбувся у вівторок, 3 лютого. З бійців ніхто не постраждав.

«Ми їхали до блокпоста, однак, дорогою зупинилися, щоб підвезти одного чоловіка. І оця затримка в 10 хвилин врятувала нас від обстрілу. А хлопці, які перебували на блокпосту, вирішили попити в бліндажі чаю. Коли почався обстріл, вони були всередині і ніхто не постраждав», – зазначив військовий.

Зі слів бійця, «Смерч» знищує не лише живу силу, але й бронетехніку. «Смерч» схожий на «Ураган». Однак, підлітає на вказані координати не під кутом 90 градусів, а 45-чи 30. Викидає касети, які розриваються. Це протипіхотна зброя, яка знищує не лише живу силу, але й бронетехніку.

Його максимальна дія більше 100-та кілометрів», – повідомив військовий.

Разом із блокпостом українських військових, від обстрілу бойовиків постраждало містечко Курахове. Пошкоджено декілька житлових будинків.

«Найбільше посіяли паніку в місті Курахове. Туди долетіло 9 «болванок». Снаряди скинули за 10 кілометрів, а на саме місто впали вже «болванки», тобто ракетні двигуни. Деякі потрапили в будинки», – каже військовий.

Також про те, що Курахове постраждало від обстрілу, написав у своєму блозі місцевий мешканець:

«Раніше Курахове хоч і слухало віддалену канонаду, але його не обстрілювали . Сьогодні «калорадо» вирішили принести «русскій мір» і сюди. «Ураган» і «Смерч». Поки тільки болванки», – пише у своєму блозі Livejournal користувач podzvin_14.

Нацгвардієць з Луцька зазначає, що люди масово виїжджають з міст, де відбуваються воєнні дії.

«Найперша наша задача – охорона громадського порядку. Тому що люди масово виїжджають, покидають свої будинки і трапляються багато випадків мародерства», – говорить він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus