USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

На трасі Луцьк–Дольськ облаштують систему моніторингу. Де саме?

13 Листопада 2021 17:38
Систему моніторингу за станом доріг та умовами руху облаштують на автомобільній дорозі державного значення Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ. Її встановлять перед селищем Колки.

Тендер для пошуку виконавця робіт оголосила Служба автомобільних доріг у Волинській області. Пропозиції від учасників прийматимуть до 4 грудня 2021 року, а аукціон розпочнеться 10 січня 2022-го.

Очікувана вартість робіт становить 52 799 789 гривень.

Ідеться про виконання поточного середнього ремонту дороги Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ, а саме – влаштування елементів системи моніторингу за станом доріг та умовами руху на ділянці 45,1-46,5 кілометра (на під’їзді до Колок).

Роботи, згідно з тендерною документацією, включатимуть видалення дерев, порослі кущів, корчування пнів, розроблення ґрунту, влаштування дорожніх корит, укріплення узбіч, облаштування водовідвідної канави, холодне фрезерування асфальтобетонного покриття, розлив бітумної емульсії, ущільнення асфальтобетонного шару, розширення дороги, облаштування посадкового майданчика, улаштування заїздів із дороги, тротуарів, встановлення дорожніх знаків, нанесення горизонтальної розмітки, встановлення напрямних і обмежувальних стовпчиків, бар’єрного й пішохідного огородження, облаштування двох автопавільйонів, зовнішнє освітлення дороги, будівництво кабельної лінії, придбання обладнання комплексу інформаційно-комунікаційної системи та автоматизованої системи зважування в русі, монтаж обладнання та датчиків динамічної системи вагового контролю, системи відеоконтролю, системи вимірювання розмірів, електромонтажні та пусконалагоджувальні роботи.

Усі роботи хочуть завершити до 30 квітня 2022 року.

Нагадаємо, неконтрольований рух перевантажених транспортних засобів – одна з основних причин інтенсивної руйнації автомобільних шляхів. Щоб запобігти неправильній експлуатації доріг на Волині встановлюються сучасні комплекси автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion («Зважування у русі») – WiM.

Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володимир87 Показати IP 13 Листопада 2021 17:56
Хороша новина. Бо ті щебеневози з Рафалівки вже заколупали нищити дорогу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus