USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На Волині безробітних у 9 разів більше, ніж робочих місць

17 Грудня 2015 12:52
На зареєстрованому ринку праці області на кінець листопада поточного року перебувало на обліку 10,6 тисячі офіційних безробітних, близько половини з яких молодь віком до 35 років, кожні шестеро з десяти – жінки. Про це повідомили у прес-службі ГУ статистики у Волинській області.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року число безробітних волинян збільшилось на 7,4%. Зростання відбулося лише за рахунок мешканців сільської місцевості, в міських поселеннях їх кількість не змінилась і на 1 грудня цього року становила відповідно 4,3 тисячі та 6,3 тисячі безробітних.

Згідно з повідомленням, пропозиціяробочої сили в 9 разів перевищує потребу в ній. Найбільший надлишок робочої сили спостерігався в Любешівському районі (при наявності однієї вакансії потребували працевлаштування 216 безробітних), в Ківерцівському та Маневицькомурайонах (по 82 і 75 осіб відповідно на кожне вакантне місце). Найменше навантаження – в обласному центрі, Луцькому районі та місті Нововолинську (4–6 осіб).

За сприяння служби зайнятості цьогоріч працевлаштовано 11,9 тисячі безробітних волинян, або 35,3% охочих працювати (за 11 місяців 2014року – 12,4 тисячі або 37,3%), більшість серед них жінки.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримували допомогу із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття за січень–листопад склала 9,8 тисячі осіб. Середньомісячний розмір виплаченої допомоги становив 1117 гривень кожному безробітному, що дорівнює 81,1% законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (1378 гривень).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анатоль_ Показати IP 17 Грудня 2015 13:05
Я в шоці! Серце моє плаче за нашу молодь!
Анонім Показати IP 17 Грудня 2015 13:08
За що ви платите цим дармоїдам гроші.Коли повсюдно не вистачає робочих рук. Сільські жителі не йдуть, не хочуть і не будуть працювати.Бо вони працюють на своїх городах,фермах.Вони ніколи не будуть нікуди їздити на роботу-це просто жах. Села запущені, зайти страшно одні хащі.А ви не заставите їх працювати порозчищати це все.Хто буде працювати на них, платити податки,щоб вони ще й пенсію мали таку ж, як ми зі стажем по 40 років.А ще страшніще,що вони за кордононом працюють,по Києвах, а ви їм гроші платите. Страна дураков,як співав Тальков
лучани Показати IP 17 Грудня 2015 13:10
Оголошення переповненні пропозиціями, а вони жаліються ,що нема роботи. Ліниві хочуть великі зарплати.
Анонім до лучани Показати IP 17 Грудня 2015 13:36
Ти я бачу свою дупу добре прилаштував. раз маєш час ні інтернет. А от ті, хто хапається за будь-яку пропозицію(слюсар, столяр, прибиральниця, продавець на ринку), нажаль таких вигод не має. Не суди,і несудимий будеш.
Карина Показати IP 17 Грудня 2015 13:30
нехай роботодавці самі працюють на таку зарплату яку вони пропонують. За мінімальну зарплату на роботу треба тільки ходити і нічого не робити. Більше витрат тому і не працюємо . Зарплати і нормальні робочі місця створюйте. А не хочете рабів за мінімальну зарплату а самі по ресторанах арах кафе у вихідні сидите і у домах живете а нам за таку зарплату зараз неможливо заплатити за комуналні послуги хрущовки поїсти і дітей одягнути в одяг першої необхідності. От така система яка не помінялась а стала ще гіііііршою
Анонім до Карина Показати IP 17 Грудня 2015 14:13
А кто тебя заставляет наниматься за такую зарплату? Сиди дома и не работай. А если серьезно, то имеется такое понятие - рынок труда. На этом рынке, как и на любом ином, при избытке продавцов (желающих работать) покупатель (работодавец) сам выставляет цену на товар (зарплату), если, конечно, цена не устанавливается законом. А при избытке покупателей (рабочих мест) продавец (рабочий) имеет возможность вздувать цену за свой продукт (требуемую ему зарплату).
лучани до Карина Показати IP 17 Грудня 2015 14:44
Хорошо роботу потрібно шукати самому, а не чекати ,коли хтось їм створить робоче місце через дорогу. Привикли совки нахаляву жити.
Ас до Карина Показати IP 17 Грудня 2015 15:57
Так ми сидим в Барх і іздим на море жируєм і балдєєм,а вам будем ще менше платити тому що ви лодарі і ледацюги от скоро долар по 50 гривень буде і ціни виростуть,а нам краще бо в доларах дохід,а за вас нехай Романюк думає якого ви обрали йому жалійтесь на своі злидні
Ваня Показати IP 17 Грудня 2015 14:44
Ну, як можна ставити на біржу людей,які не мають ні стажу, ні освіти,.Хто і ким його візьме працювати.А вони ще хочуть зарплату в 5 тисяч. А вчитися не хочуть і працювати не хочуть. А нащо,коли і так їм платять на біржі.А потім куплять групу і доживуть помаленько до старості. По групі будуть получати, як людина що пропрацювала 40 років мінімалку. Хвороба загальні захворювання і група довічно. А далі йди і шукай роботу,бюджетні оргаізації прям за руки ловлять,бо треба 2 проценти мати групників-це строгий план.А,якщо людина проплативши податки,вже на пенсії,її стараються всімасилами вижити, а ця хай працює,бо треба групу-це справедилвість.А пенсія дармоїду,що не сплатив ні грн податку, і за 40 років проплачених податків однакова.
Ас Показати IP 17 Грудня 2015 14:49
Великий Бісмарк говорив хочте знищити краіну запровадьте там соціалізм... Потрібно перестати соціальні копійки взагалі виплачувати тоді і працювати будуть і робота достойна в нас перенаселення от в чому проблема
Тарас Чурило Показати IP 17 Грудня 2015 16:14
Ось над чим владі потрібно працювати, а не влаштовувати цирк на Раді реформ
Лучанин до аноніма і Показати IP 17 Грудня 2015 16:29
Якщо ти вважаєш, що сельскі люди це не люди тоді ти кончаний москаль приїдь і подивися як в селі люди працюють. А Каріна правду каже, що за таку зарплату не можна прожити, а ще й вдіти дітей. А ти анонім навчися розмовляти на українській мові.
До журналістів Показати IP 17 Грудня 2015 22:45
Заголовок безграмотний. Робоче місце і вакансія - це різні речі. А у вас виходить, ніби безробітних у 9 р. більше, ніж усіх працюючих по Волинській області.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus