USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині вчилися виготовляти ляльки-мотанки

20 Липня 2017 22:14
Учасники любительського об'єднання «Ренесанс» зібралися в РД «Просвіта» у Рожищі. Діти під керівництвом методиста з народної творчості Марії Поліщук вчилися виготовляти симпатичних коників з ниток, пише Район.Рожище.

Народна іграшка в українській культурі займає особливе місце та є невід’ємною частиною її історії. Вона, одночасно, є об’єктом гри, засобом пізнання, виховання та розвитку дитини. Народні іграшки завжди були тісно пов’язані з сімейними традиціями, оточенням дітей турботою та увагою, а також з повсякденною працею дорослих.

Виготовляли і виготовляють такі іграшки з найрізноманітніших матеріалів: дерева, соломи, тканини, ниток та ін.

Спостерігати за кропіткою дитячою працею було дуже цікаво і захопливе, адже ниточки не завжди піддавалися, «не хотіли» складатися в правильні моточки, але на допомогу вчасно приходила Марія Русланівна і до кінця заняття кожен учасник став власником справжньої народної іграшки, до того ж виготовленої власноруч.

Любительське об'єднання «Ренесанс» збирається щочетверга об 15 год в РД «Просвіта».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus