USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині домагатимуться створення 5 госпітальних округів

21 Січня 2017 14:46
П’ять замість трьох госпітальних округів пропонують створити депутати Волинської обласної ради.

Про це йшлося під час засідання комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, 20 січня. На засідання комісії прибула і народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич.

Нагадаємо, на Волині облдержадміністрація пропонує створити три госпітальні округи: Луцький, Ковельський та Нововолинський. Натомість Ірина Констанкевич вважає, що створення лише трьох госпітальних округів у рамках медичної реформи на Волині не зможе забезпечити потреб населення області.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк повідомив, що спершу на Волині планували створити 4 госпітальні округи, відповідно до методики Кабміну з них один в Камені-Каширському, але після консультацій в Міністерстві зупинилися на варіанті трьох округів.

«Лікарні бояться, що їх закриють. Але ми навпаки хочемо частину послуг, які роблять тільки в Луцьку, локалізувати в районах. А чим більше округів, тим більше вони будуть формальні», - пояснює позицію адміністрації Ігор Ващенюк.

Натомість Ірина Костанкевич зауважує: аналогічно до створення госпітальних округів будуть створюватися нові адміністративно-територіальні одиниці – повіти.

«Відповідно до реформи буде три повіти, коли в інших областях – більше. Ми єдині серед інших областей, де адміністрація подає таку мінімальну кількість госпітальних округів. Чернігівська область, де така ж кількість населення пропонує 8 округів, Львівська передбачає поділ на 9. А у Камінь-Каширському районі і лікарня потужна, і хороша демографічна ситуація», - відстоювала Ірина Констанкевич госпітальний округ в Камінь-Каширському районі.

Прибули на засідання комісії шукати підтримки і голова Камінь-Каширської райради Віктор Сус, і головний лікар районної лікарні Людмила Потягайло. Вони зауважили, що районна лікарня обслуговує значну кількість пацієнтів, яким буде складно добиратися до інших районів.

Ірина Констанкевич, своєю чергою, зауважила: відповідно до 932 постанови Кабміну,одним із критеріїв є часова доступність до центру – в межах 60 хвилин за наявності твердого покриття, якщо такої доступності немає госпітальний округ може бути меншим, аніж це вказано в постанові. Власне, зауважує вона, Камінь-Каширський район з його інфраструктурою цілком підходить для того, аби стати центром госпітального округу.

Крім того, під час цього питання депутат Володимир Дибель запропонував створити госпітальний округ також і в Любомлі. З його слів, цьому сприяє і близькість кордону, міжнародних пунктів пропусків. Крім того, влітку на місцевих базах відпочинку перебуває більше 200 тисяч людей, тож влада мусить думати про те, як забезпечити якісною медициною цих громадян, серед яких можуть бути й іноземці.

Зрештою, члени комісії вирішили рекомендувати створення в області 5 госпітальних округів: Луцького, Ковельського, Нововолинського, Камінь-Каширського та Любомльського. Якщо ж кабмін відхилить цю пропозицію – це вже буде провина центральної влади, а не місцева ініціатива.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Маневичі Показати IP 21 Січня 2017 15:03
І вони думають, що маневичани будуть їздити в Камінь, 85 км і дорога непотрібна, півтори години добиратись!? Маневичі на це ніколи не згодяться, вже краще нехай залишається Луцьк, сюди хоч година їзди. А Констанкевич після цього в Маневичах може і не з'являтися, вона і так ледве Кирду перемогла, то тепер вона отримає трохи більше нуля і то за рахунок фанатів.
Сераховичі Показати IP 21 Січня 2017 18:52
" Наймудріші" волинські депутати- спочатку думайте! А Ващенюка потрібно хоч один раз прокатати на тому автомобілі швидкоі допомоги який пропонують нам взамін закритоі лікарні! Піклуйтеся про людей які вас обрали.
Ви Показати IP 21 Січня 2017 20:43
Думаєте що пільги за ато,просто так платяться.Видано уже 250 тисяч посвідчень їх же потрібно з чогось платити ,вот і скорочують школи,лікарні,тюрми,дороги,сільські ради,медпункти,чорнобільські лікування,чорнобільські зони.
Полісся Показати IP 21 Січня 2017 22:47
маневичанам в Камінь-Каширський - це всерівно що в Білорусію. село Майдан-Липно або Четвертня по відстані до Каменя буде 130 км. та щн і по бездоріжжю. А травмованих після аварій на бетонці в камінь везти, дурдом...
Читач до Полісся Показати IP 21 Січня 2017 23:59
Точно, краще нехай в Білорусь, і то ближче. Камінь-Каширський лежить в глушині, один плюс, що називаеться містом, а Маневичі, яке в свій час відмовилося від статуса місто, знаходиться на перехресті і автомобільних і залізничної доріг, і любешівцям з тими дорогами краще добиратись в маневиччину, тим більше по дорозі до обласного центру.
Анонім до Читач Показати IP 22 Січня 2017 09:56
як і на чому добиратись важкохворому ? чи нехай помирають на автостанціі .до якоі також потрібно чимось доіхати? капець-ніхто нехоче навіть думати!
Лікарні Показати IP 22 Січня 2017 09:57
Закрити, всі гроші на посвідченя ато, і всі задоволені.
axab Показати IP 24 Січня 2017 13:04
Не водіть козу! Прийміть закони! #5520, #4772, #2489: https://www.facebook.com/reanimation.package.of.reforms/photos/gm.436839453314493/748676995285135/?type=3&theater

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus