USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині пропонують створити 4 госпітальні округи

29 Серпня 2016 12:15
Медичну реформу, розпочату ще в 2010 році, продовжують втілювати на Волині.

Так, уже є пропозиції про створення 4 госпітальних округів. Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА сьогодні, 29 серпня.

Нагадаємо, згідно з проектом реформування охорони здоров'я, розпочатого ще у 2010 році, госпітальний округ повинен буде включати багатопрофільну лікарню інтенсивного лікування з консультативною поліклінікою, лікарні для відновного лікування, хоспіси, лікарні планового лікування хронічних хворих, заклади медико-соціальної допомоги і центри первинної медико-санітарної допомоги.

Як пояснив очільник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк, спеціалізована допомога має централізуватися. У межах центру може бути декілька лікарень інтенсивного лікування. Одним із критеріїв є часова доступність до центру – в межах 60 хвилин за наявності твердого покриття.

Так, на Волині пропонують створити 4 госпітальні округи: Луцький (місто Луцьк, Горохівський, Ківерцівський, Луцький, Рожищенський райони - 432 тисячі населення), Ковельский – (Ковельський, Турійський, Любомльський, Ратнівський, Старовижівський, Шацький райони – 275 тисяч населення), Нововолинський (місто Нововолинськ, Володимир-Волинський, Іваничівський, Локачинський райони) та Камінь-Каширський (Камінь-Каширський, Любешівський та Маневицький райони).

Водночас, наголосив Ігор Ващенюк, остаточного рішення про створення цих округів на рівні Кабміну ще не прийняли, ці 4 округи – це наміри.

Зауважимо, госпітальні округи мають бути елементами вторинного рівня медичної допомоги. Крім часової доступності має також враховуватися матеріальна та кадрова база діючих закладів. Заклади, які не стануть центральними лікарнями інтенсивного лікування, будуть переобладнані в амбулаторії, або філії центральних клінік.

До слова, відповідно до проекту постанови КМУ «Питання формування госпітальних округів», який наразі перебуває на громадському обговоренні, запрацювати госпітальні округи в Україні мають з 1 січня 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ПРАДІД Показати IP 29 Серпня 2016 14:24
А людей вони запитали?Хворі з якими приходилось спілкуватись,з К-Каширського району,а їх не мало лікується в Маневицькій ЦРЛ,не хочуть їхати на лікування в районну лікарню,бо вважають ,що в Маневичах кращі умови та лікарі,то може треба думати про людей ,а не експерементувати.
з Дюбешова до ПРАДІД Показати IP 29 Серпня 2016 17:44
згоден, що К-Каширський не дотягує, але як добитися змін, за нас вже рішили
ПРАДІД до з Дюбешова Показати IP 29 Серпня 2016 18:33
Також транспортне сполучення з Любешова до Маневич краще,а ніж до Каменя,а це погодьтеся не маловажно!
вв до ПРАДІД Показати IP 30 Серпня 2016 12:53
якщо людей питати - то ніколи нічого не зробиш, бо у кожного своя правда... А те, що райони нічого не роблять - факт. Ви подивіться в 12.00 на роботі нікого з лікарів в районах немає, поліклініки пусті. Запитайте у своїх лікарнях скільки вони зробили перацій за рік, і скільки треба робити на ту кількість лікарів, що є в лікарнях. 80% хворих, минуючі ЦРЛ прямо їдуть до Луцька. Якщо будуть сильні округи, то це тільки великий плюс як для людей так і для лікарів.
Волинянин Показати IP 29 Серпня 2016 18:07
Ще не закінчив Ващенюк реформу швидкої а вже береться за округи. Буде як і на швидкій-попіаряться та й закинуть бо їм п*фіг і люди і служба і на чому і як їм працюється. На швидкій допотопні уази, в лікарнях рентгенапарати по 70 р.,і хірурги, яких під руки тримають, бо хиляться від старості або оковитої, Вони ж обхід не починають без наркомівських, це сам бачив у Ратно.
молодці Показати IP 29 Серпня 2016 18:24
до ковеля з ратнівського РАЙОНУ на чому транспотувати хворого?? деб*ли!!!
волинянам Показати IP 29 Серпня 2016 18:58
ващенюк . сидить на посаді нічого не робить, хай завершить почату реформу!!!!!!, гунчику ти голова ОДА ячи хто, думай що робиться в області, через таких як ти такий і авторитет президента

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus