USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині фіксують порушення на дільницях: нестача кабінок і «чорний піар»

25 Жовтня 2015 11:40
За станом на 8:00 25 жовтня у Волинській області усі виборчі дільниці відкрились вчасно. Втім, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА фіксують перші порушення: нестача кабінок для голосування та поширення «чорного піару».

7:23. На виборчій дільниці № 070776, яка знаходиться у селі Язавні, Ратнівського району Волинської області спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував лише три виборчі скриньки попри те, що дільниця є середньою і згідно із законом передбачена мінімальна кількість – чотири.

Відповідно до ч. 3, Ст. 76 Закону України «Про місцеві вибори» кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок - стаціонарних (великих) та переносних (малих). Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох стаціонарних виборчих скриньок, середня - не менше чотирьох стаціонарних виборчих скриньок, велика - не менше шести стаціонарних виборчих скриньок. Кожна виборча дільниця повинна мати не менше двох переносних виборчих скриньок.

7:30. Під час ранкового засідання виборчої комісії в с. Хоцунь Любешівського району виникла нестандартна ситуація. Спостерігач ОПОРА зафіксував відсутність у приміщенні ДВК бюлетенів. Як виявилось, вони зберігались у сейфі, в приміщенні сільської ради. Під час засідання їх перемістили на дільницю у присутності спостерігачів та правоохоронців.

Відповідно до ч. 4, Ст. 77 Закону України «Про місцеві вибори» дільнична виборча комісія не раніш як за 45 хвилин до початку голосування проводить засідання, під час якого відкривається сейф (металева шафа, кімната) з виборчими бюлетенями.

7:38. На виборчій дільниці № 070523 у с. Сирники Луцького району спостерігач Громадянської мережі ОПОРА зафіксував агітаційний плакат, розміщений на користь кандидата у депутати до Волинської обласної ради від політичної партії Валентина Романюка.

ЧОРНИЙ ПІАР ПРОТИ УКРОПУ

У цей же час Громадянська мережа ОПОРА зафіксувала неподалік виборчої дільниці 071078 у Луцьку поширення агітаційних матеріалів з елементами «чорного піару» проти політичної партії УКРОП з написом: «УКРОП – обережно, не ошпарся!».



ДЕНЬ ТИШІ БЕЗ ТИШІ

Окрім того, не всі політичні партії до «дня тиші» зняли агітаційні білборди.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 25 Жовтня 2015 11:57
Секта кремлівської агентки Тімашєнки порушує законодавство.
Анонім до дідо Показати IP 25 Жовтня 2015 12:24
коментар було видалено
Анонім до дідо Показати IP 25 Жовтня 2015 12:43
Согласен с тобой. Ведь порядочных людей на Украине путинский режим стремится уничтожить - Ющенко отравили. а Порошенко споили!
виборець Показати IP 25 Жовтня 2015 12:15
Пустовіт палить БЮТ аж гай шумить!:)))
Анонім Показати IP 25 Жовтня 2015 12:28
Тю! Нашли проблему - не хватает кабинок. Ведь по Сумам более чем на десяти участках кабинок вообще нет. Например. на участке 590995 (общежитие колледжа СНАУ) проблему с кабинами решили следующим образом. Выделена комната для голосования. Запускают по одному. Апдейт: голосуют на подоконниках! Глава комиссии сказал, что кабинок и не будет.
Ірина Показати IP 25 Жовтня 2015 14:31
А в нашому місті Володимир-Волинський, біля виборчих дільниць на асфальті понамальовували вила з надписами за Ляшка...
Андрій Показати IP 25 Жовтня 2015 17:44
Нажаль чи на щастя на українців чорний піар працює навпаки. Завдяки антирекламі "Обрежно не ошпарся", я проголосував щоб ошпаритись, бо дуже не люблю стабільнасць як при якуновічі.
Віка Показати IP 25 Жовтня 2015 18:05
До чого тут ошпарся??? Укроп з Окропом переплутали? Повна деградація!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus