USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині хочуть пришвидшити реформування профтехосвіти

4 Квітня 2016 14:16
Роботодавців, керівників закладів профтехосвіти та інших фахівців залучать до розробки заходів з реформування галузі професійно-технічної освіти.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 4 квітня.

Після зустрічі з роботодавцями 19-20 квітня планують провести нараду щодо реформування професійно-технічної освіти на території Волині з залученням фахівців, керівників професійно-технічних закладів, представників об’єднання роботодавців. Метою наради є напрацювання комплексу заходів та внесення їх на розгляд Уряду.

На думку голови ОДА Володимира Гунчика, потрібно стільки професійно-технічних училищ на території області, скільки потребує роботодавець. Провідну роль в реформуванні системи профтехосвіти, мовляв, повинен відігравати замовник професійних кадрів, а ПТУ не повинні перетворюватися у придаток до загальноосвітніх шкіл чи ставати «маленькими інтернатами для утримання малозабезпечених».

Так, повинна існувати система соціальної підтримки тих, хто її потребує та окремо система підготовки професійних кадрів. Під час наради хочуть врахувати позиції всіх сторін та спонукати урядовців до прискорення реформування системи професійно-технічної освіти.

Нагадаємо, що працівники закладів профтехосвіти області пікетували обласну раду під час сесії у зв’язку зі скрутною ситуацією з фінансуванням галузі.

Під час сесії депутати облради вирішили виділити 6,8 мільйона гривень з обласного бюджету для цих закладів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 4 Квітня 2016 17:13
робіть щось з ПТУ№9!!!!!! думала, що навчать сина автослюсарного діла, але в майстерні, крім радянських стендів нічого нема. Викладач був старий, на уроках засинав за столом, підпершись рукою, аж похропував - дирекція знала, хто це, але на роботі тримала....як випускнику такого "серйозного " закладу з робітничою спеціальністю підійти до мерса, опеля, бехи, а про джипа - то й мови нема....хто їх візьме на роботу? скільки буде тривати відмивання грошей тими викладачами, які намалюють крейдою на дошці щось тільки їм відоме і твердять, що то запчастина до Камаза...і. Невже не можна вирішити, щоб якісь залишки машин після аварій на певних умовах передавались (продавались) в такі ПТУ для наочності,щоб студенти хоч в руках потримали ту запчастину? .слів нема...син потрохи сам навчився, як купив свою машину. Зате хлопці прямо на уроках щось нюхали з бумажок, курили під ялинками, пили -то дійсно наука, чого в школі не навчився, то там довчили.
Respect Показати IP 4 Квітня 2016 22:36
Зато в училищі працює викладачем засуджена за скоєння кримінального злочину (вимагання в учнів грошей) особа і продовжує гребти з учнів гроші за "заліки"; курить в приміщенні училища і на подвір'ї перед центральним входом; любить випити за учнівські гроші; ще й користується великим авторитетом в управлінні освіти. Чому б учням не взяти з нього приклад : курнути, нюхнути, пийнути... ? - Таким досягненням жодне ПТУ України похвалитись не може.
з слово воині Показати IP 5 Квітня 2016 21:58
ой 2016-04-04, 20:03:17 "аби училища не перетворювались на «інтернати для малозабезпечених»", а інткрнати для розумово-відсталих чиновників відкриватимуть? (Відповісти)
реформа розумово-від Показати IP 6 Квітня 2016 07:58
Викладач ПТУ 04 квітня, 22:50 Цікаво, чи губернатор читав проект нового Закону щодо освіти? Там після 9 класу діти за результатами ЗНО ідуть або в академічний ліцей, а далі - у ВУЗ, або у професійний навчальний заклад, де разом з професією отримують середню освіту. Тобто, зараз потрібно закрити, оптимізувати, "прихватизувати", а згодом знову відновлювати, створювати навчально-виробничі комбінати, профільні школи і т. д. Зараз вкрадуть, потім знову "відмиють" державні гроші. Ганьба такій владі!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus