USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Порятунок профтехосвіти Волині: посадовці перейматимуть досвід Естонії

28 Березня 2016 17:10
Засідання із залученням роботодавців та офіційний візит чиновників ОДА в Естонію для запозичення досвіду: на Волині вирішуватимуть питання реорганізації системи професійно-технічної освіти.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 28 березня.

Наступного тижня голова ОДА Володимир Гунчик планує зустрітися з представниками бізнесу у рамках розширеного засідання членів правління об’єднання роботодавців із залученням представників облдержадміністрації, міських голів, голів постійних комісій та керівництва облради. Захід стосуватиметься питань реорганізації структури системи профтехосвіти в області. Учасників засідання закликають готувати свої пропозиції щодо бачення розвитку галузі з урахуванням децентралізації, передачі повноважень та міжбюджетних відносин.

Окрім цього, вже узгодили візит делегації Волині, що відвідає Естонію для вивчення досвіду реформування системи профтехосвіти. Робочу групу очолюватиме заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець. Посадовці планують вивчити передовий досвід та адаптувати його на теренах Волинської області.

Нагадаємо, що у зв’язку з критичною ситуацією щодо фінансування закладів профтехосвіти, Волинська облрада під час сесії 10 березня передбачила в обласному бюджеті 6,8 мільйона гривень для цих закладів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
рецепт українським Показати IP 28 Березня 2016 17:41
чиновникам : - Не красти і не відмивати кошти з бюджетів всіх рівнів . ( Якщо тільки 5% красти з бюджету, тоді народ буде нормально жити в нашій рідній і чудовій Україні)
на сайті Батов Г.Ф. Показати IP 28 Березня 2016 20:05
з лвпу 8 березня 2015 року, 19:13 - Відповісти 0 вєрняк Будуємо майбутнє pf заходимо на сайт Батов геннадій федорович Такі коментарі мабуть не дуже задовільняють високопосадовців . Але злочинця Батова до відповідальності не пускають - розкаже про солідні оборудки:: - буде грім серед ясного неба. Тримаємо дальше : ЗЕК і освіта - світле майбутнє освітянськоі ниви! НЕ РЕАЛЬНО ПОБУДУВАТИ ТОЛКОВЕ КРИМІНАЛЬНЕ МАЙБУТНЄ - БЕЗ КРИМІНАЛЬНОГО МИНУЛОГО !!!
крали крадуть і буду Показати IP 28 Березня 2016 20:37
*** Допоки в правоохоронних органах,управліннях, ВЛАДІ працюватимуть такі люди, які покривають корупцію і зловживання старої влади. Адже, якщо для прокуратури міста - області розкрадання бюджетних коштів не є предметом для їхньої роботи, то варто перевірити паразитуючих дармоїдів на професійну придатність у цій структурі.
делегатам в Естонію Показати IP 28 Березня 2016 21:57
Якщо естонці взнають, як відмивались гроші ЦЗ і інші (в мільйонних розмірах) через ЛВПУ, - вони вас будуть боятися.
адаптує Показати IP 1 Квітня 2016 21:47
ПТО Волині живе очікуванням реформ. Невдовзі привезуть естонський досвід реформування їхньої профтехосвіти і профтехосвіта Волині стане європейською.... Очікуються зміни в назвах керівних посад профтехучилищ. Зокрема посада старшого майстра ЛВПУ буде реформована в старшого реалізатора-продавця-ділера широкого профілю і буде офіційно пов`язана з відчуженням (по народному: розкраданням) матеріальних цінностей училища ///// токарно-гвинторізні, свердлильні, шліфувальні, фрезерні, заточні верстати; інструменти; зварювальне обладнання; продукція майстерень; метал; ..... цукор (опт); будматеріали (опт); автозапчастини; ...... інше .... ///// Вимоги до посадовця: особа, публічно не розмовляюча; свою цистерну вже давно відпила. Повинна вміти вчасно залізти в ***у кожного, з чиїх рук буде "кормитись", а після їх відставки - змішати з лайном. Мати нульові здібності та ділові якості, але при цьому вміти догоджати всім. Безпричинно снувати між майстернями і кабінетом директора з діловим виглядом та бумагами. Щоденно "шістьорити" директору. Домогтися відвідування уроків виробничого навчання учнями в кількості трьох чоловік з групи.... Назви інших керівних і звичайних посад перебувають в стадії уточнення : налий та випий; рейдовий по препараторських; зачищувач складів та підвалів; доставщики тіл до місця постійної дислокації; ...... В обов`язковому порядку в штатному розписі буде передбачена посада засудженого злочинця - зек.... ЛВПУ заживе по європейськи. З ДНЕМ СМІХУ! Сміємось - значить не здаємось. В кожному жарті є доля правди. На жаль, - чимала . ( Пожартуєм ! По черзі : клоуни Гена і Пєтя можуть купити по кілограму валідолу , шуткувати будем довго ; псалкоботанік може веселитись - не пройде атестацію , - пройде на роботу на хлібзавод , руки в хапуги-алкаша трусяться так , що на лінії по посипанню булочок маком , кужутом тощо серьожа незамінимий . ...)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus