USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині хочуть закрити школу

16 Грудня 2013 10:14
У Сенкевичівській школі-інернаті, що в Горохівському районі, немає жодної дитини сироти. Усі учні, які тут здобувають освіту – мають батьків.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 16 грудня.

Голова облдержадміністрації Борис Клімчук повідомив, що у школах-інтернатах у Володимирі-Волинському та Люблинці навчається менше 20% дітей-сиріт. А у Сенкевичівському навчальному закладі немає жодної сироти.

«У деяких із них є мама або тато, або й мама і тато, батьки гроші на дітей отримують. Сподіваюся, що й витрачають їх на дітей. А діти живуть на повному пансіоні. Це посадовий злочин, можливо й мій. Дітей треба повернути в сім’ю, а не в богадільню», - зазначив Борис Клімчук.

Очільник області зауважив, що більше 20 учнів Сенкевичівського інтернату місцеві – з Горохівського району. З його слів, цими родинами мають займатися фахівці району, аби повернути дітей у родини.

Борис Клімчук повідомив, що ініціюватиме питання закриття навчального закладу на сесії обласної ради. З його слів, школі дозволять завершити цей навчальний рік, а потім 82 штатним працівникам треба буде шукати нове місце роботи. А наступний навчальний рік діти мають розпочати в своїх школах, де мешкають їх родини. Що згодом буде з майном навчального закладу, Борис Клімчук не уточнив, мовляв, зараз питання стоїть про дитячі долі, а не квадратні метри.

До слова, школа-інтернат у області працює з 1956 року і може прихистити більше 100 дітей-сиріт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олег Показати IP 16 Грудня 2013 10:58
Це так коїться кругом. Діти мають батьків,одержують гроші за них, або просто п"ють, а держава повинна їх утримувати за наші ж податки.А самі не працюють, бо не хочуть, а нащо наклепають діток і користуються безнаказано окремі. А субсидії кому дають, багатим, а центри зайнятості кого держать цих, що працюють на роботах не оформлені, а гроші деруть з держави.Платять одинаково,хто ніде не працював і хто 10-15 ролків стажу має.Пенсії більші в цих,хто пропрацював 5 років, ніж у тих,хто 40 років.Пенсію підянли цим у кого мінімальна,бо більшої не заробив на тобу більшу, а той хто 40 років і має трішки більшу за 1000 тисячу тобі дулю.Кричати хочеться від бедламу і безсилля і несправедилвості.Скоро дармоїди будуть одержувати більшу за людей,які процювали по 40 років. А групи інвалідності поголовно здоровим людям, тисячу баксів і ти хвори й до скону. Все купляється і продається.Корупція повальна на кожному робочому місці. Зупинити це не в силі ми простий нарід.Хто хитрий той і користується всіма благами. А люди,які дійсно цього потребують не можуть цього зробити.
Анонім до Олег Показати IP 16 Грудня 2013 18:04
чуш собача. про долi дiтей думають в останню чергу. перш за все грошi
Анонім до Олег Показати IP 17 Грудня 2013 09:20
А якшо батьки не п'ють а ледь самі виживають,, що тоді, їм в навантаження ше дітей?? Що доброго то дасть - діти підуть на вулицю жебракувати, щоб за шось вижити. Діти підуть жебракувати - батьків можуть посадити - відповідно діти знов куди - в інтернат. Виходить замкнуте коло, з єдиним наслідком - зробити так, щоб батьків діте не могли бачити ще довше
Оля Показати IP 16 Грудня 2013 23:17
Воу-воу...Проте, що батьки цих дітей пропивають гроші - ви подумали, а про те, що коли їхні діти знаходиться біля них і навчаються пияцтву це +. А що, не піти в школу , гуляти, курити теж буде можна, бо за ними не буде ніякого догляду...!!!(а чому з алкоголізмом ніхто не бореться, а якщо що, то дітей віддають в дитячий будинок, а батьків залишають "батьківства"???) Коли працював інтернат, то всі, без винятку, діти були доглянуті! Вони отримували належну освіту, навчалися бути чесними і прагнули бути кращими за своїх батьків, бо вони бачили достойний приклад для наслідування...! Для більшості учнів цей заклад став рідною домівкою...Бо вони тут відчували справжню підтримку, любов вчителів і вихователів... "Хто хитрий, той і користується всіма благами"...хМ...цікава думка)) а що, "дехто" дійсно користується...скільки грошей йде на школу, а могли б попливти в карман... В школі працює більше 80 людей... ДЕ ЇМ ЗНАЙТИ РОБОТУ???????? Спочатку треба було ПОДУМАТИ, а потім робити..! Я обурена цим рішенням, і вважаю, що над цим потрібно ще раз ПОДУМАТИ... P.S. і не "нарід", а народ..!
анонім Показати IP 17 Грудня 2013 14:49
Шкода і прикро, шо наші можновладці не лише не думають про життя і долі соціально незахищених дітей, а й до подальшого життя звільнених вчителів та вихователів, у кожного з яких теж є сім'ї з дітьми, їм байдуже. Куди їм йти і де шукати роботу?! Ось така вона впевненість у завтрашньому дні. Усі ми тепер соціально незахищені в своїй державі. Вони думають, шо сидячи у теплих кабінетах самі собою вирішуватимуться проблеми дітей, батьки у яких (якщо їх можна так назвати) або алкоголіки, які непробудно п'ють і на дітей їм начхати (чи вона їла сьогодні, чи тепло одягнена, чи в школі на заняттях, де гуляє і що робить), або злочинці(сидять у тюрмах), або, в кращому випадку - багатодітні і малозабезпечені, які просто через якісь суб'єктивні причини ледь зводять кінці з кінцями. Думають, шо соціальні працівники будуть налагоджувати порядок на місцях) Нісенітниця!! Кому такі діти потрібні... Ну піде він у сім'ю і складе акта, а шо далі? Хто тих батьків витверезувати буде? А діти - страждають, бо ростуть в "гнилих" умовах. Але, що для них люди! Якщо вони так легко закривають давно існуючий соціально корисний дитячий навчально-виховний заклад, то тут однозначно мова йде про економію бюджету. Мало ще вкрали.
Віталій Показати IP 18 Грудня 2013 19:06
Стид і позор нашій владі! Такого бардаку і тупості ще не було!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus