USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині перепоховали солдата, якого все своє життя чекала наречена

10 Травня 2017 09:14
25 солдатів Другої світової війни перепоховали на Волині. Усі вони загинули у 1944 році у важких боях під Ковелем, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Поховання знайшли пошуковці загону "Відродження". Засновник місії полковник Вадим Дорофєєнко каже, що ентузіасти діють власними силами і коштом. Сам він офіцер у четвертому поколінні, воює в АТО, має 5 бойових орденів і стільки ж поранень та контузій. Похованих бійців Другої світової називає своїм батальйоном і переконаний: вони, як янголи, оберігають живих.

22-річного Антона Порплика упізнали завдяки записці у так званій розстрільній гільзі. Всі ці роки його шукали і чекали на Хмельниччині. "Ми дізналися дивну історію – історію кохання", - розповів Дорофєєнко. В рідному селі солдата Залужжі кажуть, що це було кохання з першого погляду і до останнього подиху. Красуня Ганна свого нареченого провела на війну в 1944 році. Разом їм судилося бути лише на єдиній світлині. Антона рідні шукали півстоліття і, врешті, втратили надію. "Брат в міліції служив, то він шукав, скрізь писав, подавав заявки", - каже племінник загиблого солдата Василь Порплик. Сподівалася лише Ганна – вона так і не вийшла заміж, до самої смерті чекаючи свого Антона.

Разом із невідомими солдатами Антона Порплика поховали серед волинського лісу на високому пагорбі. Аби ближче до неба, каже полковник Дорофєєнко. І вірить: закохані нарешті разом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ВДВ Показати IP 10 Травня 2017 14:24
5 орденів, 5 поранеь.5контузій,5 військових училищ, 5 од......., Так піде
до ВДВ (якщо це ВДВ) Показати IP 10 Травня 2017 21:28
А Вам заздрісно? То поїдьте туди, де він був, отримайте свою порцію, і нехай лікарі з Вас витягнуть 16 осколків. Слабо?
До ВДВ Показати IP 19 Травня 2017 22:10
Незавидно абсолютно просто цифра 5 проскочила і все нічого особистого чиста арифметика.Хто провів в армії більше 30 років (у ВДВ десь 45 пільг) то тим людям можна просто по співчувати.Стосовно ато то у 2014 році мене більше аватари напрягали ніж сепари чи полусепари.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus