USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині підлітки за 9 днів подолали 162 кілометри на байдарках

7 Липня 2021 08:00
7 підлітків та два керівники Волинського центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства за 9 днів пройшли 162 км річками на байдарках.

Про це повідомляють на сторінці центру у Фейсбуці.

Класифікували похід як спортивно-туристський другої категорії складності для фізично підготовлених дітей.

«Цьогоріч було вирішено пройти трьома річками: Збручем, Дністром та Смотричем. Учасники – діти, які вже проходили категорійні походи іншими річками. Група згуртована, перевірена в попередніх походах, тому сумнівів щодо учасників і не могло бути», – зазначається у повідомленні.

Читати також: Замість Туреччини і пляжів – байдарка та річка: сплав Стиром від Боратина до Луцька. Фоторепортаж

Водний похід розпочався у селі Збриж. Річкою Збруч учасники подолали 104 км. Під час подорожі вони відвідали декілька замків. Далі пройшли 50 км по Дністру, де мали можливість милуватися величчю Хотинської та Кам’янець-Подільської фортецями.

Завершили похід проти течії річки Смотрич та мандрівкою в село Шутнівці Хмельницької області.

«За 9 днів пройшли 162 км, подолали бистрини, шивери, пороги, перекати, обнесли 8 дамб на ГЕС та млинах, пройшли мілководдям і на «закуску» – 9 км вверх по течії на Смотричі», – додають у центрі національно-патріотичного виховання.

Як ми писали, на базі табору «Сонячний» в селі Гаразджа відбувся День відкритої води. Для учасників організували катання на байдарках, різні спортивні турніри, квести і майстер-класи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus