USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині здійснили нормативно-грошову оцінку земель

18 Березня 2015 16:16
Одним із першочергових джерел, що забезпечують надходження до бюджету, є проведення і оновлення нормативно-грошової оцінки земель. Таку процедуру уже здійснили майже в усіх населених пунктах області.

Про це під час розширеного засідання колегії повідомив заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук.

Так, у 2014 році оновили нормативно-грошову оцінку земель 9 сільських населених пунктів Ківерцівського, Ковельського, Любомльського, Маневицького та Рожищенського районів. Відповідно до плану графіку, у 2015 році заплановано оновлення нормативно-грошової оцінки ще 14 населених пунктів у Горохівському, Ківерцівському, Любомльському, Ковельському, Локачинському, Ратнівському, РожищенськомУ, Турійському районах та в місті Луцьку.

Упродовж 2014-2015 років з 522-х розроблених технічних документацій з нормативно-грошової оцінки земельних ділянок за межами населених пунктів районними радами затверджено 400 наділів. Натомість на затвердження чергових сесій районних рад передали 52 технічні документації. Зокрема, у Ковельському районі - 35, у Луцькому - 8 Ратнівському – 9. Утім, рішеннями Локачинської райради відмовлено у затвердженні 5 документів.

За станом на 1 березня 2015 року місцевими радами на нормативно-грошову оцінку кошти затвердили у Горохівському районі (селище Марянівка) – 5 тисяч гривень, у Локачинському районі (селище Локачі) - 22 тисячі гривень, у Ратнівському районі (селище Ратне) - 30 тисяч гривень, у Турійському районі (селище Луків) - 30 тисяч, і два населених пункти у Любомльському - 19 тисяч гривень.

На даний момент з обласного бюджету не передбачили коштів на нормативну оцінку земель у Горохівському районі – селище Сенкевичівка, Ківерцівському - селище Олика та село Суськ, Рожищенському – селище Дубище, Ратнівському – селище Заболоття, і у Турійському – селище Турійськ.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що на території області знаходиться майже 170 тисяч гектарів земель, що жодним чином не використовуються. Разом із тим, доля волинських наділів, на яких раніше знаходилися діючі військові частини, так і залишається невизначеною. Якщо раніше їх функція була чітко зрозумілою, то тепер вони спустошені та запущені, тоді як могли б послугувати на користь області.

Для того, аби тримати руку на контролі земельних питань, при волинських органах місцевого самоврядування створили тимчасові комісії, які займатимуться питаннями, пов’язаними з інвентаризацією земель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 18 Березня 2015 18:32
на чорному ринку вже давно зробили оцінку і продали все, що можна було продати
патріот Показати IP 18 Березня 2015 23:12
К*рва-шарук навчив Гунчика як красти землю,а ми ні за що не відповідаємо ,такий закон України,крайні Куля в лоб та Президент.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus