USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Зменшаться доходи бюджету: Луцькрада звернеться до президента щодо грошової оцінки землі

23 Листопада 2021 11:04
Кабінет Міністрів України прийняв постанову, яка зменшує коефіцієнти грошової оцінки земельних ділянок, що може призвести до зменшення надходжень до бюджету Луцька. З цього приводу Луцька міськрада планує звернутися до президента.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

На розгляд членів комісії винесли питання про звернення до Президента України Зеленського В.О. щодо вжиття заходів по скасуванню постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2021 №1147 «Про затвердження Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок»

Як зазначила керівниця департаменту фінансів, бюджету та аудиту Лілія Єлова, Кабінет Міністрів затвердив нову методику нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

«Окремі положення цієї методики при умові їхнього застосування призведуть до того, що у нас відбудеться зменшення доходів до бюджету міста. Адже зменшується коефіцієнт, який застосовується при визначені вартості земельної ділянки. В залізниці сьогодні коефіцієнт одиниця, а планують встановити – 0,5, експлуатація будівель та споруд, пов’язаних з видобуванням, надрами, – з 1,2 до 1», – поінформувала посадовиця.

Члени комісії винесли проєкт рішення на сесію.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus