USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині прикордонники облаштували 37 вогневих позицій біля білоруського кордону

16 Лютого 2022 21:49
Волинський прикордонний загін облаштовує вогневі позиції і посилено охороняє кордон з Білоруссю. Адже дуже близько тривають російсько-білоруські військові навчання.

Про це під час позачергового засідання сесії облради розповів начальник 6 прикордонного Волинського загону полковник Сергій Лозінський.

З його слів, прикордонний загін продовжує охороняти кордон за посиленим варіантом. Наразі ситуація залишається напруженою.

«Наявна інформація про ситуацію на українсько-білоруській ділянці кордону свідчить про можливість її подальшої ескалації, бо проводяться спільні російсько-білоруські навчання в безпосередній близькості до державного кордону, у період яких можливі спроби організації та здійснення провокацій на різних ділянках кордону. Силами підрозділу продовжується відстеження обстановки, здобувається оперативна інформація щодо встановлення ймовірних напрямків порушення державного корону диверсійно-розвідувальними групами противників, можливих місць переховування засобів терору або ДРГ, замаскованих під нелегальних мігрантів, осіб, причетних до розхитування суспільно-політичної обстановки», - повідомив він.

З його слів, відстежують ситацію цілодобово за допомогою керованої та безпілотної авіації. З 10 лютого прикордонники прискіпливо ставляться до іноземців, які перетинають кордон, особливо громадян Російської Федерації та Білорусі, які агресивно налаштовані до держави Україна. Зокрема, 121 особу не пропустили на територію України.

Також прикордонники облаштовують вогневі позиції та споруди для захисту особового складу, пересічних громадян.

«Вдалося встановити та облаштувати 22 кілометри суцільного паркану з сітки та дроту типу «єгоза» на проблемних ділянках. Надані бетонні конструкції з метою встановлення вогневих споруд та на основних магістралях, де є закриті пункти пропуску, які не функціонують, щоб не допустити рух техніки та сил противника. Облаштовано 37 вогневих позицій, дві захисні споруди, споруди для обмеження швидкості транспортних засобів», - пояснив він.

Зі слів Сергія Лозінського, для надійного прикриття пунктів пропуску є необхідність додатково встановити 10 кілометрів дротяних малопомітних перешкод, які сповільнять і унеможливлять певною мірою рух техніки противника. Орієнтовна вартість цих споруд близько 2,5 мільйона гривень. Крім того, потрібні також бетонні блоки, плити та засоби маскування для інженерних споруд, адже місцевість часто підтоплює.

Нагадаємо, депутати Волинської обласної ради ухвалили рішення про виділення 2,6 мільйона гривень на територіальну оборону.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus