USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині розчистили джерело

6 Вересня 2016 15:27
Лісівники Камінь-Каширщини разом із громадою розчистили джерело та облаштували довколишню територію, - інформують у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Мальовниче плесо Камінь-Каширщини Озюрко – всього за три кілометри від районного центру. Особливо цікава місцина тим, що зовсім поруч із невеликим озером – джерельце. За цим природним феноменом уже багато років спостерігають місцеві лісівники.

– Озюрко давно є одним із найулюбленіших озер камінь-каширців. Хоча площа його плеса всього близько 7 га, жителі містечка і ближніх сіл люблять тут відпочивати. Тож ми спорудили поблизу один із найсучасніших рекреаційних пунктів, де є близько десятка бесідок, обладнали дитячий ігровий комплекс, відвели місця для вогнищ, встановили урни для сміття, – розповідає директор ДП «Камінь-Каширське ЛГ» Вячеслав Кузьмич.

У співпраці з громадськими організаціями лісівники подбали і про футбольне поле. Це місце настільки популярне, що тут проводяться дитячі спортивні і військово-патріотичні ігри, літні молодіжні табори.

Зважаючи на те, що місце завжди відвідуване, джерело часто забруднювалося. Цього року разом із працівниками управління водного господарства та міської ради лісівники взялися за його облагородження та захист. Хоч і велике Озюрко, і мале озерце розташовані на території угідь ДП «Камінь-Каширське ЛГ», та служать вони усій громаді району. Тож громадою і взялися за цю справу.

Працівники Камінь-Каширського управління водного господарства почистили джерело від наносів та замулення, встановили круги та збудували охоронну підпорну стіну, працівники міської ради привезли пісок та камінь, виклали бруківку, зробили кладку із каміння, лісівники подбали про різьблений дах. Долучився до цього і місцевий підприємець Анатолій Бусько.

Головний лісничий ДП «Камінь-Каширське ЛГ» Василь Фіц розповідає, що свого часу разом із громадськістю вони посадили поряд своєрідний лісовий парк. Тепер він уже виріс і служить захистом для водного плеса.

Варто зазначити, що працівники лісгоспу постійно дбають про рекреаційну привабливість та комфорт не тільки цього куточка, а й загалом усіх людних місць. Уздовж доріг облаштували близько п’ятнадцяти рекреаційних пунктів.

Звісно, дбаючи про людей, лісівники ще таким способом також убезпечують ліси від пожеж та засмічення.

Приємно, кажуть камінь-каширські лісівники, що це починають розуміти працівники інших відомств та місцевих територіальних громад. Адже спільно можна зробити набагато більше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus