USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині цілюще джерело лікує від хвороб

28 Серпня 2015 21:15
На Волині поблизу селища Головне є невелике джерельце. Місцеві кажуть, що вода в ньому – цілюща. Зі слів мешканців, це джерельце – початок однієї з приток Прип’яті, - повідомляє Слово Волині.

Про джерело знали ще за Польщі. До нього йшли селяни хресним ходом, біля нього обливалися водою на Водохреще.

«Вода у ньому дуже цілюща. Брали воду на аналізи, то виявили дуже багато заліза і срібла. Я цією водою вилікувала жовчний міхур. Мені казали, що вже потрібно робити операцію. Я поїхала до відомого хірурга Шалімова. Він мені сказав: «Тільки джерельна вода. І найкраще, щоб джерело було з тієї місцевості, звідки ви родом». А в куми боліли горло і вуха. І вона теж вилікувалася цією водою. Ми їздимо до Почаєва, беремо там каміння, кидаємо в цю воду і п’ємо. Допомагає і людям з хворою підшлунковою. Я, до речі, скинула вагу. Маємо своєрідний ритуал. Щосуботи ходимо до джерела, обливаємося», –розповідає Анастасія Сліпчук.

Мешканці селища неодноразово намагалися окультурити це джерело. Проте вандали нищили бесідки, лавочки. Сподіваються, що все ж молодики вгамуються і зрозуміють, що це і їхнє багатство. А у мріях –знайти спонсорів, які збудують санаторій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Селюх Уася Показати IP 28 Серпня 2015 21:23
То гдето є? Мо хто ведав, а хто кушав?
Шурик Показати IP 28 Серпня 2015 21:45
За любомлем...вообщем далековато
той до Шурик Показати IP 28 Серпня 2015 23:04
Нащо ти сказав. Поїде лавочки ламати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus