USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині шукатимуть, де утилізовувати мертвих тварин

10 Квітня 2017 10:10
Днями має відбутися засідання комісії з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якій мають розглянути питання про те, куди дівати туші тварин з території ковельського ветсанзаводу.

Про це йшлося під час засідання оперативної наради у голови ОДА 10 квітня.

Зі слів голови ОДА, комісія, заслухавши думки представників громад, екологів, експертів має відшукати території для утилізації мертвих тварин, які зараз розташовані на території ветсанзаводу в Ковелі.

До прикладу, одна з пропозицій – привезти пересувний крематорій. Однак, за добу він спалює лише 5 тонн тваринних решток, а на території – більше 3 тисяч тонн. Тому це може бути одним із варіантів вирішення проблеми.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везуть і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту.

Люди б'ють на сполох. Мешканці мікрорайону Ковель-2, громадські активісти та інші небайдужі ковельчани навіть блокували дорогу, яка веде до сумнозвісного ветсанзаводу, і не пропускали на підприємство жодної машини з відходами тваринного походження. Вони стверджують, що втомилися дихати смородом, яким постійно тхне з підприємства, пити брудну воду і вирощувати городину в забрудненому ґрунті, в той час, як керівництво підприємства нічого не робить для вирішення ситуації.

Нещодавно стало відомо зі слів народного депутата від Волині Ігоря Гузя, що ветсанзавод мають закрити. Через те, що директор Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» Вадим Сухонос отримував на переробку набагато більше сировини, ніж підприємство могло обробити, Ковель і опинився на межі екологічного лиха. Наразі проти керівника порушили кримінальне провадження.

Тим часом, мешканці сіл Нові і Старі Кошари Люблинецької ОТГ продовжують перекривати дорогу на знак протесту проти спроб обласної виконавчої влади захоронити на землях громади відходи ковельського ветсанзаводу. Пікет селяни не збираються знімати навіть у нічний час, побоюючись, що їх обдурять і під покровом ночі повезуть на кар'єр гнилі тушки тварин. Люди принесли до місця перекриття шини й бочки, палять багаття й продовжують чергування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 10 Квітня 2017 12:22
гунчики дохазяйнувались
Пікетувальник Показати IP 10 Квітня 2017 20:40
У всьому винен мер Кіндер в народі просто Мав%а.Він мав відкати від директора ветсанзаводу в народі Сепера,який доречі встиг купити новеньку Тойоту на прбутки від утилізації.І не малі.Тепер нехай за отримані грошики оплачують утилізацію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus