USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині скорочується кількість прийомних родин

5 Червня 2018 22:20
Тенденцію до скорочення кількості прийомних родин спостерігають в області. В облдержадміністрації вважають, що за проблему відповідальна ціла низка підрозділів.

Про це йшлося під час оперативної наради у голови Волинської облдержадміністрації 5 червня.

Про тенденцію щодо скорочення кількості прийомних родин в області поінформувала начальник служби у справах дітей Алла Онищук.

Голова ОДА Олександр Савченко на це відзначив, що цим питанням повинні займатися управління освіти, служби у справах дітей, департаменту соціального захисту тощо. Справа, на його думку, в тому, що до когось не достукалися чи недостатньо пропагують всиновлення дітей.

«Зменшення не тому, що люди стали гірші, чи закінчилися хороші люди, а залишаються нехороші», – відзначив голова ОДА.

Також він звернув увагу на пропозицію впровадження посади уповноваженого з питань захисту дітей у волинських ОТГ. Такий підхід він назвав «шляхом в нікуди». Адже таким чином ОТГ просто «прожиратимуть кошти на своє утримання». Наразі з 1466 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування понад 55% перебувають в ОТГ. Отже, він рекомендував закріпити за такими дітьми відповідних фахівців з райдержадміністрацій, «які зараз ні чорта не роблять, бо всі діти в громадах».

Голова ОДА звернув увагу і на обіцянку, яку раніше давали Марині Порошенко щодо будівництва на Волині бодай одного будинку сімейного типу. Савченко запитав Аллу Онищук про відведення ділянки під будинок сімейного типу. Чиновниця відповіла, що такої ділянки наразі немає і питання вивчають. Така відповідь не вдовольнила голову ОДА, який зіронізував, запитавши, чи вистачить на вирішення цього питання 2 роки.

Нагадаємо, керівників РДА та низку інших чиновників голова ОДА різко розкритикував за брехню та саботаж щодо інклюзивно-ресурсних центрів та стану навчальних закладів.

Головна освітянка області Людмила Плахотна отримала від нього попередження за незадовільну роботу щодо відкриття таборів денного перебування дітей в районах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сергій Показати IP 5 Червня 2018 23:36
ГРОШІ ХАЙ НЕ БЕРУТЬ.КОЗЛИ. В МЕНЕ РОДИЧ РІК ДОБИВАВСЯ ЩОБ ДИТИНКУ ВЗЯТИ. ВЗЯВ ТО СОЦ ПРАЦІВНИКИ ЩЕ КОЖЕН МІСЯЦЬ МЗДУ БЕРУТЬ БО ВІН ПОКИ ОПІКУН.ЗАРАЗ ПОДАЄ НА ВСИНОВЛЕННЯ МОЖЕ ТОДІ СКІНЧИТЬСЯ. ОСЬ І ВСЯ ПРОБЛЕМА. І ХТО ВОНИ ТЕПЕР????
Юлія Показати IP 6 Червня 2018 07:12
Плюсую!!!!!! Знайома в ківерцях напевно вже пів хати віддала щоб дитину взяти. Їй добрі люди навіть спочатку радили їхати на схід України. Там мовляв простіше і таких грошей не вартує.
читачка Показати IP 6 Червня 2018 09:31
Всиновити то можна, а що далі з дітьми робити? як забезпечити їм гідне життя, коли ціни постійно піднімаються, а пізніше постане квартирне питання? Та й тим, що хочуть всиновити пхають палки в колеса. А до опікунів ставляться як до потенційних злодіів, що хочуть обкрасти дитину? на собі це відчула.
лучанка Показати IP 6 Червня 2018 14:18
і я б взяла, але з тими соцслужбами дебільними займись тільки! маю хату в селі, моя дитина садить, сіє городину з усіма, а застав прийомну на городі робити - гвалту буде на всю Україну - використовує дитячу працю!!!!!!!!!!!!!!!!! а як воно має потім прожити, як не знатиме, де що береться?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus