USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині судитимуть 9 лісівників

6 Грудня 2013 16:45
Ковельська міжрайонна прокуратура перевірила додержання органами місцевого самоврядування, виконавчої влади, державного контролю вимог природоохоронного законодавства.

Під час перевірки виявили непоодинокі випадки порушень, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Зокрема, у Зеленівському лісництві Державного підприємства «Ковельське лісове господарство» встановило факт самовільного будівництва та часткового прокладення каналізаційної труби для відведення в лісовий масив неочищених стічних вод від вигрібної ями житлового будинку.

У цьому ж лісовому масиві виявили розміщення несанкціонованого сміттєзвалища.

Між тим, посадові особи лісомисливського господарства своєчасно не виявили ці порушення природоохоронного законодавства й не вжили заходів задля притягнення винних осіб до відповідальності.

Також під час перевірок виявили порушення посадовими особами ДП «Ковельське ЛГ» вимог законодавства при видачі лісорубних квитків на здійснення рубок. Лісорубні квитки видавалися ними на рубку на ділянках, не запроектованих матеріалами лісовпорядкування.

Про рубку не повідомили управління охорони навколишнього природного середовища Волинської обласної державної адміністрації. Та і матеріали лісовпорядкування на 2013 рік ДП «Ковельським ЛГ» не розробили.

Крім цього, перевіркою в Замшанському лісництві ДП «Ковельське ЛГ» встановили, що посадові особи державного підприємства незаконно відвели лісову ділянку площею 20 гектарів та безпідставно виписали й видали лісорубний квиток для очистки лісу від захаращеності на цій ділянці. Незаконною порубкою лісу завдали шкоди майже на 170 тисяч гривень.

Відомості про службову недбалість посадовців лісового господарства, яка спричинила тяжкі наслідки, прокуратурою області внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Мають також місце порушення під час використання державного майна, яке знаходиться на балансі підприємства.

Усього,згідно з результатами перевірок Ковельською міжрайонною прокуратурою внесено 5 подань, за якими притягнули до відповідальності 9 посадових осіб державного підприємства «Ковельське лісове господарство».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
діагностика Показати IP 6 Грудня 2013 17:17
риба гниє з ГОЛОВИ.
Вовк Показати IP 6 Грудня 2013 18:10
Правильно. Засудять виконавців, а організатори лишаться безкарними і недоторканими.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus