USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині - «сильна» очільниця сільської ради

25 Травня 2014 09:00
Голова Карасинської сільської ради Камінь-Каширського району Світлана Сидорук є чемпіоном області з армреслінгу серед сільських жінок. А ще вона активний учасник художньої самодіяльності, мама двох донечок, невістка і дружина, - повідомляє «Слово Волині».

Ця приваблива жінка зачаровує не тільки своєю вродою, а й душевною красою. За її тендітною зовнішністю приховується спартанська енергія. Долею судилося Світлані Макарівні перейматись не тільки власним родинним благополуччям, а й піклуватись за всю громадськість сіл Карасин і Карпилівка: вже третю каденцію працює сільським головою Карасинської сільради.

…Світлана зростала в багатодітній сільській сім’ї. Добре навчалась, співала, займалася спортом, була комсоргом школи. Після закінчення педінституту з відзнакою трудова біографія вчительки з історії Світлани Макарівни почала писатись у новозбудованій школі села Карасин. Тут молода навчителька отримала державне житло; тут зустріла своє кохання і створила власну сім’ю; тут народились і виросли її діти Наталя і Жанна.

Шанували і любили вчительку діти, цінували вмілого педагога і батьки, і все село. Світлана Сидорук була депутатом сільради. У 2002 році під час виборів органів місцевого самоврядування мешканці сіл Карасин і Карпилівка наділили свою обраницю, як вони кажуть, «посадою головихи».

Сподвижницької вдачі жінка самовіддано взялась за гуж, який виявився дуже важким і часом непідйомним. Швидко з’ясувала, що не все може сільський голова, особливо коли місцевий бюджет вкрай благенький, а від держави на підтримку селян нічого не капає. Заочно здобула диплом магістра державного управління, набула багаж необхідних теоретичних знань і практичних навичок виконання своїх посадових обов’язків. Вирішила: «Опускати руки не можна. Мушу все робити, щоб село оживало».

В Карасині відремонтували сільську амбулаторію, відкрили тут стоматологічний кабінет, обладнання для якого придбали коштом селян. Замінили систему опалення в будинку культури і сільській бібліотеці. Сільрада самотужки взялася за облаштування оселі для сільської малечі. Власним коштом відремонтували ФАП у Карпилівці, придбали для закладів культури обох сіл нові музичні інструменти. Сільський голова, яка, до слова, дуже любить футбол, доклала чимало зусиль для створення сільської футбольної команди. Район узяв участь у Всеукраїнському конкурсі проектів і програм розвитку органів місцевого самоврядування. Авторський проект Світлани Сидорук зі створення соціально-культурного центру в селі Карпилівка став переможцем конкурсу.

Світлана Макарівна організовує громадські толоки з благоустрою та санітарної очистки території.

А ще проводить громадські слухання, звітує перед людьми про зроблене, при цьому не приховує ні промахів, ні недоробок.

Ось така вона Світлана Сидорук - справжній лідер сільської громади поліщуків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus