USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

На Волині торік власники та орендарі сплатили 565 мільйонів гривень плати за землю

24 Січня 2024 07:14
Громади Волині впродовж 2023 року отримали в розпорядження 565,1 мільйона гривень плати за землю. Це на 14,9 мільйона гривень більше, ніж у 2022 році.

Про це інформує пресслужба ГУ ДПС у Волинській області.

Зокрема, торік місцеві бюджети залучили 453,7 мільйона гривень плати за землю від юридичних осіб і 111,4 мільйона гривень земельного податку, який перерахували фізичні особи-землевласники та землекористувачі.

Окрім поточних платежів, громадянам варто не забувати про сплату заборгованих у минулі роки земельного податку та податку на нерухомість, нагадують у податковій службі.

Платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрах обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях області.

Читати ще: У Ковелі чоловік не заплатив за землю майже 400 тисяч гривень

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області нагадують: підтримати країну та громади фінансово можуть і повинні громадяни, які торік отримали доходи, з яких не сплачено податки.

Із 1 січня 2024 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів фізичними особами. Відзвітуватися про минулорічні доходи потрібно до 1 травня 2024 року.

Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus