USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині укріплюють кордон і стягують правоохоронців: готуються до навали мігрантів

12 Листопада 2021 13:17
Волинська область готується до ймовірної навали нелегальних мігрантів з території Білорусі. На найбільш проблемні місця, де є небезпека його прориву, стягнуто додаткові сили і Держприкордонслужби, і Нацполіції та Нацгвардії.

Про це стало відомо під час засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Волинської обласної ради.

Нагадаємо, 11 листопада Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський разом із головою Державної прикордонної служби Сергієм Дейнеком, головою Національної поліції Ігорем Клименком і заступником голови Національної гвардії України Юрієм Лебедем відвідали Волинь та перевірили відпрацювання дій щодо захисту від можливої спроби прориву українського кордону штучно організованими натовпами мігрантів з боку Білорусі, а також для протидії іншим гібридним загрозам.

Як повідомив начальник 6-го прикордонного Волинського загону Сергій Лозінський, прикордонники визначили найбільш проблемні ділянки, де мігранти можуть спробувати прорватися на територію України з боку Білорусі.

«Прогнозована подальша ескалація і спроби незаконного перетину кордону громадянами Афганістану, Сирії, Іраку з метою подальшого потрапляння в країни ЄС. Наше завдання – не допустити потік мігрантів з Білорусі до України», – повідомив він.

Укріпити кордон планують колючим дротом, огородженням типу «єгоза» та іншими засобами. Для цього вони оперативно звернулися до органів місцевого самоврядування, державних структур і підприємств з проханням долучитися до забезпечення засобами захисту кордону.

До слова, прикордонники володіють оперативною інформацією про те, де можливі спроби незаконного перетину кордону.

Наразі на прикордонні території звозять нові сили з числа особового складу прикордонного загону. Так само стягують сили Нацполіції та Нацгвардії.

«До кількох тисяч дійде концентрація сил поліцейських. Якщо треба, то з’їдуться з інших областей», – повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко. Ці слова підтвердив і командувач 32-го окремого батальйону Нацгвардії Василь Гуртовський.

Як додав очільник обласного управління лісового і мисливського господарства Олександр Кватирко, державний кордон на деяких ділянках пролягає й лісовими територіями, на яких господарюють лісогосподарські підприємства. З його слів, лісники постійно чергують та повідомляють правоохоронців про підозрілі випадки.

Так само на прикордонних територіях, зокрема в селах, працюють співробітники служби безпеки України, аби виявляти можливі передумови до незаконного перетину кордону нелегальними мігрантами.

Тож закликали керівників громад іти назустріч оперативникам, які збирають інформацію. Також вони пояснюють мешканцям, як поводитися в разі ймовірного потрапляння мігрантів на територію України.

«Лише у Ратнівській громаді мешканцям пояснили, які можуть бути загрози, які мають бути дії, кому повідомляти, як реагувати, з ким спілкуватися. Якщо є інформація – є відповідальні особи, яким можна її повідомити», – пояснив представник СБУ.

Зрештою учасники зустрічі домовилися оперативно розв'язати питання щодо закупівель необхідних матеріалів, отримання усіх дозволів та розміщення особового складу правоохоронців на прикордонних територіях.

До слова, у Луцьку 14 листопада має відбутися виїзне засідання Ради національної безпеки та оборони. Передбачають, що на ньому буде присутній і Президент Володимир Зеленський.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
лучани Показати IP 12 Листопада 2021 14:01
Під цей шум можна нелегалів з Журавичів витиснути на територію Білорусі, щоб держава невитрачала на утримання.
Дідо до лучани Показати IP 12 Листопада 2021 15:07
щирий українець
волиняка Показати IP 12 Листопада 2021 15:07
Тільки от центральна влада місцеві влади просить про допомогу, а грошенят дати не хоче! А в них там які зарплати і премії?! А вони з місцевих все висмоктати хочуть! Скільки но грошенят у бюджеті області залишилось...?! А вони коли на простих людей у регіонах звернуть увагу?!
) Показати IP 12 Листопада 2021 15:35
Не для того вони купляли супровід за 5-10 тис . доларів, щоб приїхати в Маневичі чи Турійськ... Уряд відводить очі від енергетичної кризи і що ми почали електрику в "диктатора Лукашенка "купляти в 3 рази дорожче за терміновість...
Всезнайко Показати IP 12 Листопада 2021 15:58
Кому ви тра?
Ввв Показати IP 12 Листопада 2021 17:10
Десь літом відправляли колючку (гуманітарно) В прибалтику.....а зараз...допоможіть громади :)))
Анонім Показати IP 13 Листопада 2021 06:04
Ще дідо, той шо постійно тут строчить коментарі , вислати до його картопляного кумира
Сталін Показати IP 13 Листопада 2021 08:29
Терміново шукаемо знавців фарсі та судей по закону шаріта!)
Октябрина Показати IP 13 Листопада 2021 16:29
Казали знайомі, шо по селах почали хлопців ловити- зобовязаних- і хутко в форму одягати. Стягують сили... До Сороса стягуйте- то він проплатив той театр, де оніжедєті і намхолодно в ганчір'ї кидаються на колючий дріт. Не ведіться на це, не пускайте журнаглистів. Вони чекають жертву. Покажуть- вивернуть. Далі сюди привалить ще 2 млн. мухамедів бажаючих халяви. Ви бачили їхні спальники?-Все фірмове. А ліс то так, для вигляду рубають. Знали куди їдуть. То не наша проблема, не хлопців із Ратна. Київські нехай їдуть з танками- як колись на Майдансі і всі хутко розбіжаться...
Олесь Показати IP 13 Листопада 2021 21:10
Перед тим як приняти мігрантів то треба добре вивчити їхне походження де вони взялися і чого хочуть. Сам був мігрантом і розумію цих людей але... інша віра інша культура інші погляди і інші життеві цінності ...чи готові ми приняти їх і чи не почнуть нам навязувати чуже . Прикладів тьма , та ж франція .треба дуже добре думати чи воно нам треба. Я не расист , не антисеміт і сприймаю багато культур за норму але чи непочнеться обратне , спотатку зігрійте , дайте роботу і освіту а потім вони свої храми свої проповіді і свою культуру . Питання мігрантів дуже ризикове для суверенитету любої держави. Я проти , проти наглої міграції нелигалів в любу країну тим паче з країн де іде війна і мігрант мужик при здоровью...для мене він зрадник і пер за все своеї батьківщини . Він мені непотрібний як і всім нормальним людям , що він ....буде працювати ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus