USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині ветерани Другої світової та УПА - за примирення

8 Травня 2015 19:00
Вперше в Україні до святкування дня Перемоги над нацизмом підійшли за європейським зразком: на державному рівні затвердили Дні пам’яті та примирення.

Таким чином влада намагається примирити ветеранів Червоної Армії та вояків УПА, яких Верховна Рада нещодавно визнала борцями за незалежність України.

Як показав сьогоднішній день, у Володимирі-Волинському примирення можливе, адже і ветерани УПА, і ветерани Другої світової брали участь у поминальних заходах біля обеліску Слави.

Про те, як відбувається примирення між ветеранами війни та УПА, кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини розповіли члени Володимир-Волинського братства ОУН-УПА ім. Клима Савура, подружжя Петро та Ольга Мартинюки і голова Ради ветеранів Володимир Сєдой.

Петро Мартинюк:

- Вже давно потрібно було примиритися. Ми йшли захищати нашу державу, а були ті, кого посилали воювати і вони не боролись за Союз, а боролися з ворогом. Справа в тому, що й ветерани війни, і ми гинули у війні з ворогом – одні примусово, одні добровільно. Тож примирення має бути!



Подружжя Петро та Ольга Мартинюки, ветерани УПА

Ольга Мартинюк:

- Хочеться більше не бачити війни і страждань. Я тоді думала про одне - щоб війна закінчилася, і побачити Україну вільною державою. Ми бачили Сибір, тюрму, а ще хочемо пожити у вільній і мирній Україні. Не знаю, чи Господь дасть нам дожити до української перемоги, адже я маю 92 роки, а Петро 93 роки, та щиро вірю у нашу перемогу.

Володимир Сєдой:

- День примирення, День Перемоги – це історія нашого життя. Ми ніколи не були ворогами з вояками УПА. Нас зіштовхували політики, аби ми боролися між собою. Ми завжди разом дружньо жили. Я коли служив, то в 1944 році в лісах зустрічався з ОУН та УПА. Зустрічалися з ними, віталися, а потім почали говорити, що хтось комусь стріляв у спину. Були випадки протистоянь, але не такі масові. Тепер ми живемо дружно, для нас головне - мир, щастя і злагода.



Володимир Сєдой, ветеран Другої світової війни

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ВЕТЕРАНІВ УПА ТА ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ПРИМИРИЛА СУЧАСНА ВІЙНА

Нагадаємо, 9 квітня 2015 року Верховна Рада визнала учасників ОУН та УПА борцями за незалежність України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Анонім Показати IP 8 Травня 2015 22:19
От хто мені скаже як бувший врєнрук Піддубцівської школи відставний майор Радянської Армії Кушнір став ветераном УПА? От зараз його потєлєку показують при виступі Порошенка.
Анонім Показати IP 8 Травня 2015 22:34
В кого Кушнір був воєнруком? В нашого козака-атамана Онишка і депутата -регіонала Горбатюка
Анонім до Анонім Показати IP 8 Травня 2015 22:34
Тю не Онишка, а Олешка
Екскурсовод Показати IP 8 Травня 2015 22:48
Дожились.... лижем німакам одне місце.... відразу за кроликом і порохом.... Повний П. Хай порох що хоче те святкує, а ми будем святкувати ДЕНЬ ПЕРЕМОГТ У ВЕЛИКІЙ ВІТЧИЗНЯНІЙ ВІЙНІ, БО НАМ НЕ ПЛЮВАТИ НА ПАМ'ЯТЬ ПРО НАШИХ ГЕРОЇВ.
Дарт Вейдер до Екскурсовод Показати IP 8 Травня 2015 22:53
Для мене, також ,це День Перемоги 9 Травня завжди був та завжди буде!
психіатр до Дарт Вейдер Показати IP 9 Травня 2015 07:25
Совок - не діагноз, а вирок!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Анонім до психіатр Показати IP 9 Травня 2015 09:59
При совке численность населения Украины постоянно возрастала. В годы незалежности - монотонно падает. При Яныке - премьере и Яныке - президенте уровень жизни украинцев возрастал. Оба эти процесса прервали майданы. Так вот, ответь мне на вопрос: "Правы ли западенцы в своем видении развития Украины?"
дідо Показати IP 8 Травня 2015 22:55
А УПА до Дня Перемоги ні до чого! У УПа своє свято в жовтні, на Покрову!
Анонім Показати IP 9 Травня 2015 01:27
УПА більше боролась з Червоною Армією і НКВС, а не з німцями. Багато упівців - колишні поліцаї, які з наближенням Червоної Армії просто не мали куди подітися - таке сміття німці забирити з собою не хотіли. Є багато фактів, як майбутні "герої" відправляли наших людей в Німеччину на роботи. Так, що ніякого віідношення до Перемоги УПА не має. А то добрешетеся до того, що УПА і Берлін взяла, та вночі підла Червона Армія вкрала перемогу.
крук до Анонім Показати IP 9 Травня 2015 08:57
Де Ви начитались про що пишете? Совецькі стінгазети переписуєте. УПА зародилась на Волині, тому тепер найбільше волинян в АТО з відповідними наслідками. Вирішили витерти совецькі чоботи нашою памяттю про справжніх героїв якими були УПА. Розвелось таких істориків......
Анонім до крук Показати IP 9 Травня 2015 10:01
Официальный ответ МИД Германии на запрос Ющенко: "В архивах Германии отсутствует информация о потерях немецкой армии в результате действий УПА."
Доктор до Анонім Показати IP 9 Травня 2015 11:24
Ту офіційну відповідь бачили так само, як і комунізм. А всім, хто цю відповідь бачив, треба терміново звернутись в Олику.
Анонім до Доктор Показати IP 9 Травня 2015 11:32
коментар було видалено
Дід з села "аноніму" до Анонім Показати IP 11 Травня 2015 15:50
Товаришу, видно ти, крім "творів" вождів,нічого не читав. А це 100% брехня!!! Вже давно з КДБістських архівів вилізла правда й опубліковано сотні історичних документів, а ти все смакуєш свинячо-більшовикські рештки. Шкода слів, атож рекомендую відвідати сторінку Константін Черняєв, "Красниє партізани на западной Украінє"- Гогун, Кєнтій, вид. С.Пєтєрбург. 430 стор. ганьби( днєвнікі партізанскіх командіров,які зранку до вечора пили, й кожний мав по 5-10 жінок...)." Справочнік-Полний пєрєчень об"єдінєній і соєдінєній 3 Рєйха із граждан СССР".5.9млн. червоноармійців і 1475 генералів здалися в полон до 1942 р, з яких Вермахт сформував 250 дивізій СС, близько 2.5 млн. червоноармійців, які від 42 воювали проти СССР до 45 року. УПА мало "ПРАВИЛЬНИК", не москальський Устав. Де першим правилом було:-українські повстанці алкоголю не вживають,-кара смерті; 2.Не крадуть, не грабують, не знущаються,-кара смерті...-666 правил. Для того Сталін прислав на Західну Україну 160 підрозділів переодітих НКВдистів, давши їм 4000 способів знущання,-питок, які були застосовані проти місцевого населення. " Даби апазоріть ето двіженіє нє только в глазах Украінцев, но і всєго міравово ваобщєства" Повстанці були з кожного села, тому цілком логічно було захищати кожне. Обов"язково прочитай про свого куміра Еріха Коха,який був завербований у ВЧК, Знищив за наказом Сталіна 4.5 млн. українців, та 2.5 відправив до Німеччини. А коли Кузнєцов прийшов до дверей канцелярії, полковник СС чистєйшою російською: - пріказ Сталіна-покушеніє отмєніть. Дожив кат до 1986 в готелі в Польщі, з ТБ, пресою, та жінками."Родіна" должна знать своіх гєроєв!!! і ти також, -пишайся.За даними ООН, в СССР 1955 р. було 1976 ГУЛагів,, 83 психушки, 272 тюрми в понад 30 000 спецпоселеннях, це 32.5 млн українців із 66млн ,-проти 27 німецьких концтаборів, які використовувалися НКВС до 1950 р. де палили Українців. То про що мова,- Нюрнберг-2, а за сьогоднішню Україну - Нюрнберг -3...
думка Показати IP 9 Травня 2015 07:22
КРЕМЛІВСЬКА СВОЛОТА ВІДІЙДИ ВІД КАМПА!
Тітка Показати IP 9 Травня 2015 07:24
Сєдой з 1927 р.Як і з ким він воював у 1944? Юний "герой!
ПАТРІОТ Показати IP 10 Травня 2015 12:28
УПА повстала на боротьбу з гітлерівською Німеччиною. Ніколи вони не воювали з Червоною армією, бо розуміли, що там свої, яких забрали , як мясо на угоду Сталіну. І дуже багато військовополонених переходило в лави УПА. Були навіть інтернаціональні відділи. В УПА воювали євреї, грузини, казахи, росіяни і т.д. А НКВС нищило повстанців, були спеціально навчені псевдозагони УПА, Для цього в містах Одесі, Харкові, Ленінграді створювали школи для навчання кегебістів, які потім під маркою УПА знищували мирних людей. І цей міф живе подекуди ще й сьогодні. а тому потрібно відкрити архіви , щоб показати злодіяння НКВС. В УПА йшла освічена патріотична молодь це герої . , як сьогодні йдуть хлопці в АТО. А тому мало ще били вояки УПА ту нечесть в погонах НКВС, мало. А відносно роботи в Німеччині, то запитайте як цим людям там жилося.Непогано. Я, звичайно, засуджую нацизм. Але , як сказала Майя Плісецька - "социализм и коммунизм гораздо хуже фашизма" . І поспілкуйтеся, як було тим хлопцям і дівчатам з УПА в радянських ГУЛАГАХ. Створено було десятки інститутів в яких придумували тортури для цих людей. Дуже шкода, що так мало інформації є про цей період в історії. Але хто хоче, то й знаходить. А ви про це говорите, як ворог України, коли стверджуєте , що УПА не має відношення до перемоги над нацизмом. Скажу більше вояки УПА , їхня боротьба наблизила незалежність України. То, можливо, ви і проти незалежності виступаєте?
без імені Показати IP 10 Травня 2015 12:30
Голова Братства ветеранів УПА на Волині не тільки майор радянської армії, а ще й колишній парторг , це я про Кушніра Василя пишу. Тримає партквиток в сейфі. Видно, ще й до сих пір надіється на переміни. І що він має право очолювати людей , які пройшли катівні НКВС, тюрми, заслання. Він ж в радянські часи відслідковув дітей біля церкви на Пасху , а потім їх за це виключали зі школи. І цікаво хто йому надав статус Ветерана УПА. В нього в родині нікого не було, причетного до УПА. А сам вІн з 1939 року народження. Міг він в 5 років чимось прислужитися воякам УПА, щоб сьогодні їхати до Верховної ради і приймати участь в заходах. Він не мав жодного морального права бути в Києві з цими людьми. Ганьба. А хто йому допоміг надати статус ветерана УПА , то я думаю, що це його друзі по тій же партії, яких ще так багато у владі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus