USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

На Волині за тиждень екологи вилучили 1,5 кілометра риболовних сіток

17 Квітня 2024 09:49
З 8 по 14 квітня державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Волинської області проведено 14 заходів, спрямованих на запобігання громадянами порушень правил рибальства на водоймах області.

За результатами обстежень рибогосподарських водних об’єктів області та виявлених порушень до адміністративної відповідальності притягнуто 18 громадян, повідомляє Державна екологічна інспекція у Волинській області.

З водойм вилучено 32 безгосподарських рибальських сіток загальною довжиною понад 1396 метрів.

Зокрема, 9 квітня на водних об’єктах Сереховичівської ТГ інспекторами спільно з рибоохоронним патрулем з озера Синівське та річки Турія було вилучено 5 заборонених знарядь лову загальною довжиною 146 метрів.

Читати ще: За щуку три тисячі, за сома – п'ять: волинські екологи назвали суми відшкодувань за незаконний вилов риби

11 квітня під час обстеження заплави р. Стир поблизу смт Колки виявлено та вилучено 7 сіток загальною довжиною 310 метрів.

12 квітня на озері Синівське, Сереховичівської ОТГ вилучено 7 сіток загальною довжиною 260 метрів. Із забороненого знаряддя лову вивільнено та випущено у природне середовище водоплавну птаху Пірникозу велику (норець великий).

Поблизу с. Видерта та на о. Лука Камінь-Каширської ТГ спільно із представниками правоохоронних органів було виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності двох громадян, котрі порушували правила любительського рибальства.

Екологи закликають громадян дотримуватися правил рибальства, дбайливо ставитись до водних біоресурсів та не бути байдужими до їх збереження!

Нагадуємо, на водоймах Волині триває нерестовий період. Від того наскільки успішно та вдало він пройде – залежать майбутні запаси водних біоресурсів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus