USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Всеукраїнській олімпіаді з математики волинські школярі вибороли срібло

17 Травня 2019 15:07
Три дипломи ІІ ступеню – результат з яким повернулися юні волиняни з ІІ Всеукраїнської олімпіади з математики для учнів 5-7 класів, що відбувалася на базі факультету комп’ютерних наук та кібернетики та Інституту післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка 9–12 травня 2019 року.

Зазначимо, торік троє школярів з Луцька, які представляли область на олімпіаді, здобули треті місця. Цьогоріч юні підкорювачі чисел піднялися на сходинку вище. Два роки поспіль участі школярів в олімпіаді сприяє Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». І торік, і цього року Фонд повністю профінансував поїздку, йдеться у повідомленні на сайті Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Волинь представили найкращі математики області – учениця 5 класу ЗОШ І-ІІІ ст. № 13 м. Ковеля Вікторія Смаль, шестикласник Луцького НВК № 9 Антон Добровольський та учень 7 класу НВК № 9 м. Луцька Денис Майко.

Старший викладач кафедри алгебри і математичного аналізу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, член журі Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики Оксана Мекуш розповіла, що відбір на олімпіаду для учнів 5 та 6 класу проходив під егідою факультету інформаційних систем, фізики й та математики СНУ імені Лесі Українки. Участь у ньому взяли понад сто дітей. Учень 7 класу був відібраний згідно результатів обласної олімпіади з математики. Зауважимо, що для 5 та 6 класу така олімпіада не проводиться, тому були проведені відбори.

«Роботи п’ятикласників я перевіряла особисто. Мене вразила робота ковельської школярки Вікторії Смаль. Вона зі значним відривом обійшла інших п’ятикласників області. Це дуже вихована й розумна дитина. Денис Майко вдруге бере участь в олімпіаді. Торік йому трішки не вистачило балів до другого місця. Цього разу Денис вправно впорався із завданнями і показав дуже гарний результат. Антон теж тривалий час займається математикою додатково. Він ще восени cказав, що буде старатися перемогти суперників і дотримав слова, – розповідає Оксана Мекуш. – Ці діти – гордість нашого краю. Впевнена, у них велике математичне майбутнє».

Пані Оксана зазначає, що рівень учасників олімпіади був дуже високим, але посилена підготовка, таки дала своє.

«Я дуже вдячна всім, хто приклав зусиль до цієї перемоги – викладачу Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Тетяні Володимирівні Трачук, яка займалася з дітками довгий час і особливо інтенсивно перед поїздкою, їхнім вчителям математики, керівнику команди Світлані Миколаївні Демянчук, яка супроводжувала дітей в Київ, моїм колегам, які допомагали перевіряти роботи на відбірковому етапі, студентам факультету інформаційних систем, фізики та математики СНУ імені Лесі Українки, які уважно слідкували за порядком під час відборів. Все це робиться на ентузіазмі. І хоча така робота потребує багато часу й зусиль, ми не можемо кинути обдарованих та талановитих дітей. З ними потрібно займатися, щоб вони і надалі показували високі результати. Також величезна вдячність за фінансову підтримку Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Не всі батьки можуть витратити такі кошти, щоб дитина взяла участь в олімпіаді. Завдяки Фонду наші діти не лише поїхали, здобули новий досвід, а й показали дуже достойний рівень підготовки», – підсумувала викладач.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 17 Травня 2019 21:16
Молодці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus