USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На вугільних підприємствах Волині долатимуть «ганебне явище»

17 Листопада 2014 16:46
Заборгованість зі сплати за електроенергію та заробітної плати – проблеми вугільних підприємств Нововолинська аналізували в облдержадміністрації.

Про стан роботи передпускової дирекції шахти №10 «Нововолинська» та ДП «Волиньвугілля» йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 17 листопада.

Як повідомив директор ДП «Передпускова дирекція шахти №10 Нововолинська» Петро Солоп, фінансування підприємства відкрите з 11 вересня, 16 жовтня надійшов перший транш. З цих коштів повністю погасили заборгованість із виплати заробітної плати працівникам усіх підприємств шахти. Кошти з другого траншу підуть на матеріали для продовження будівництва. У листопаді планують пройти 130-140 погонних метрів. Темпи проходження планують збільшити втричі. Для того, щоб швидше ввести в експлуатацію об'єкт, проходження, з його слів, потрібно буде збільшити принаймні до 200 погонних метрів. До бюджету усіх рівнів сплатили з початку року приблизно 12 мільйонів гривень, робота на шахті триває з великим навантаженням. Серед проблем, які потрібно вирішити – заборгованість за використану електроенергію та до бюджету.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик поцікавився, чи підприємство не впаде у боргову яму щодо виплати заробітної плати, у зв’язку із затримкою другого траншу. Він закликав директора передпускової дирекції інформувати ОДА та керівництво міста про проблемні питання, що можуть виникнути під час роботи у 2014 році.

Як повідомив перший заступник Нововолинського міського голови Володимир Рожелюк, заборгованість із виплати заробітної плати у ДП «Волиньвугілля» за вересень становила 29,249 мільйона гривень. Наразі є два джерела надходження коштів для виплати зарплати на підприємстві – кошти держбюджету за програмою підтримки вугільних підприємств та від реалізації продукції. В жовтні підприємство відвантажило вугільної продукції на суму 12,05 мільйона гривень на ДП «Вугілля України». За станом на 1 листопада погашено заборгованість працівникам промислової групи підприємства (2694 працівники). Наразі не погашено 929 тисяч гривень працівникам непромислової групи підприємства.

Володимир Гунчик наголосив, що наміри влади – зробити все, щоб в бюджеті на 2015 рік було закладено фінансування підприємства, тож заборгованість із заробітної плати в ДП «Волиньвугілля» - негативний момент. Він закликав Володимира Рожелюка вжити заходи, аж до особистих контактів з керівництвом Міненергетики для того, щоб забезпечити погашення усієї заборгованості. Питання виплати зарплати на підприємствах та установах області голова ОДА обіцяє піднімати під час кожної оперативної наради, щоб уся громадськість Волині знала, «який стан із цим ганебним явищем на підприємствах області».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 18 Листопада 2014 07:47
А де ж поділися керманичі Іваничівського району, які б також мали вирішувати проблемні питання цього підприємства???!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus