USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як підприємства Волині долають заборгованість із зарплати

17 Листопада 2014 15:45
Приблизно 11 мільйонів гривень становить заборгованість зі виплати заробітної плати на підприємствах області.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 17 листопада.

Зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, попри те, що протягом двох тижнів загальний обсяг заборгованості зменшився з 14 до 11 мільйонів гривень, на окремих підприємствах (переважно не державної та комунальної форми власності) не спостерігається позитивної динаміки у погашенні заборгованості.

З його слів, лишається заборгованість на Луцькому підприємстві електротранспорту, ПП «Руфусів» (на його думку, облдержадміністрація працює по цьому підприємству активніше, ніж міськрада), ПАТ «Електротермометрія», ДКП «Луцьктепло», підприємствах автодору. З незрозумілих причин, мовляв, з’явилася заборгованість у Волинському інституті економіки та менеджменту. Не зменшилася заборгованість зі виплати зарплати протягом 15 днів на КХП №2.

«За тією інформацією, яку я маю з відповідних структур, на цьому підприємстві йде дуже активна робота з відкриття і закриття одноденних рахунків і прогону грошей. Я попорошу, опрацюйте, будь ласка, з фіскальною службою по цьому підприємству, вивчіть питання. Мені здається, що нам вже потрібно готувати документи в прокуратуру про більш серйозний розгляд питання на підприємстві. І хай директор носа не задирає», - звернувся голова ОДА до директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрія Горбенка.

З його слів, відколи почав працювати арбітражний керуючий на Горохівському цукровому заводі, там почала збільшуватися заборгованість із заробітної плати. З його слів, якщо це процес впорядкування документів на підприємстві – це одне, а якщо на підприємстві-банкруті ще платять заробітну плату – йому це незрозуміло. Розібратися у ситуації він закликав Юрія Горбенка.

На наступну оперативну нараду він запросив керівників ДКП «Луцьктепло» та ПАТ «Електротермометрія» з проханням розповісти про заходи, вжиті для погашення заборгованості із виплати заробітної плати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ЛУЧАНИН Показати IP 17 Листопада 2014 17:37
ПАТ " ЕЛЕКТРОТЕРМОМЕТРІЯ" та його керівники - це ЯКЕСЬ НЕЩАСТЯ серед усіх діючих підприємств Луцька!!! Люди втікають ( розраховуються) із цього заводу і там вже буде нікому працювати. Ніхто із молоді туди не йде працювати - бо зарплати не платять і того ж вони дуже і дуже низькі. Що можна за 6 днів заробити, зароблену зарплату ділять на 2рази і реально в багатьох виходить 350-400грн в місяць!!! ЦЕ ПРАВДА!! Хто не вірить запитайте в працівників заводу, а також тих хто "втік" на "МОТОР ". Малоймовірно ,що Гунчик якось вплине на малого Малихіна Ю. , якому все ПО БАРАБАНУ. Не директор, а лише назва. Сумна доля у ПАТ"ЕТМ". Шкода лише людей, які там працюють! Люди вже шикуються на звільнення.
007 Показати IP 17 Листопада 2014 22:19
А на автомобильном заводе с зарплатой все ок?
Абрек Показати IP 17 Листопада 2014 22:49
Пакко - має повний офіс рабів. Мало того, що працюють за копійки так ще за вересень не всю зарплату виплатили..
Правда до Абрек Показати IP 18 Листопада 2014 12:47
Там ці раби посхиляли свої голови і бояться щось сказати, та ще й продовжують працювати)))
Правда до Абрек Показати IP 18 Листопада 2014 12:49
Раби вони і в Луцьку раби))) гірше може бути тільки ватник.
Саня Показати IP 18 Листопада 2014 12:52
На ПАККО Холдингу вирішили, що можуть поступово збільшувати кількість днів невиплати зарплати від місяця до півроку ? Підприємство здається торгує ліквідом , чи може лучани стали менше їсти під час кризи !!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus