USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Любомльщині 66 дітей позбавлені батьківського піклування

25 Лютого 2009 09:53
Звіт про роботу служби у справах дітей – такою була тематика апаратної наради, яку проводив голова райдержадміністрації Василь Веремчук. Про це 25 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Начальник служби у справах дітей Олеся Сацюк розповіла, що на виконання районної Програми подолання дитячої безпритульності і бездоглядності на 2006-2010 роки службою ведеться робота з наповнення Єдиного електронного банку даних про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинились в складних життєвих обставинах.
За інформацією сайту Любомльської РДА, наразі на обліку дітей перебуває 58 сімей, що знаходяться в складних життєвих обставинах, в яких виховується 144 дитини. На первинному обліку налічується 66 дітей з категорії дітей, що залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 55 дітей знаходяться під опікою та піклуванням.
Торік на первинний облік було поставлено 12 осіб. За цей же період двох дітей усиновлено та поставлено на облік 3 сім’ї, які є кандидатами в усиновлоювачі. В районі діє 1 дитячий будинок сімейного типу в якому виховується 9 дітей.
У 2008 році було підготовлено і подано до суду 4 позовних заяви щодо позбавлення батьківських прав. П’ятьох батьків позбавили прав відносно такої ж кількості дітей. Для попередження незаконного відчуження житла та майна дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування складено відповідний реєстр, який переданий у Любомльську державну нотаріальну контору, ВУЖКГ та райвідділ міліції.
У рамках акції «Поспішаймо робити добро» зібрані кошти в сумі майже 3,5 тисячі гривень, які були витрачені на виплату матеріальної допомоги дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування, частину внесків перерахували в Дитячий фонд України.
Згідно з графіком, поводяться обстеження житлово-побутових умов підопічних дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus