USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Пасхальні свята у центральному парку Луцька «закликатимуть весну»

14 Квітня 2009 16:28
Другого дня Пасхи лучан від застілля відволікатимуть етно-фестивалем «Благослови, мати, весну закликати». Детальніше про святкове дійство розповіли під час прес-конференції представники Волинської обласної молодіжної організації «Центр ефективної комунікації» Оксана Лойко та Анастасія Шевчик, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як розповіла керівник молодіжної організації Оксана Лойко, фестиваль проходитиме у Луцьку 20 квітня у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Адже однією із його цілей є забезпечити розваги мешканців міста у святкові дні. «Щоб на другий день люди не сиділи за столом, а розважались поза межами своєї оселі», – пояснила Оксана Лойко.
За словами Анастасії Шевчик, головна мета фестивалю – поширення народних традицій. Адже у програмі фестивалю виступи фольклорних, танцювальних, співочих, аматорських, театральних колективів; майстер класи із писанкарства, гончарства, бісероплетіння, плетення з лози та сіна, плетення ляльок-мотанок та інших українських традиційних мистецтв; проведення різноманітних народно-обрядових ігор та забав; виставка писанок намалованих дітьми з обмеженими можливостями; виставка дитячих малюнків та конкурс дитячого малюнку на асфальті пасхальної тематики, ярмарка-продаж української етнічної продукції.
У заходах братимуть участь аматорська театральна студія «Гармидер», Волинська федерація бойового гопака, а майстер-класи українських ремесел проводитимуть майстри зі всіх районів області.
Також планують створити велику мозаїку із писанок, які із собою принесуть гості фестивалю. Наприклад торік таку мозаїка виклали три метри на два з половиною. І оскільки фестиваль «Благослови, мати, весну закликати» є етнічним, то організатори закликають відпочиваючих прийти у вишиванках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus