USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На урочисті збори до Луцька приїхав народний артист. ФОТО. ВІДЕО

8 Травня 2013 17:13
Народний артист України Володимир Гришко приїхав до Луцька, аби привітати ветеранів Великої вітчизняної війни зі святом.

Урочисті збори та святковий концерт з нагоди 68-ої річниці від Дня Перемоги відбулися в обласному українському академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка у Луцьку 8-ого травня.

Голова Волинської ОДА Борис Клімчук привітав учасників урочистого зібрання і ветеранів із річницею від Дня Перемоги, з «одним із найважливіших для кожного українця» святом.

«Тільки той, хто пройшов війну, може зрозуміти повну ціну миру. Друга світова війна залишила дуже глибокий світ у пам’яті людства, особливо, в пам’яті волинян… Ми повинні пам’ятати, що перемоги не могло бути без високого патріотизму, мужності і віри в перемогу… Пам’ять потрібна полеглим, а живим – наша з вами повага і турбота», - зазначив він.

«Сьогодні в цій залі присутні фронтовики, яким випало велике щастя повернутися живими додому, до родини.
Щира дяка і низький уклін вам, дорогі визволителі, за перемогу», - підсумував губернатор Волині.

До привітань приєдналися й присутні у залі голова Волинської обласної ради Володимир Войтович і Луцький міський голова Микола Романюк.

Опісля привітань для усіх присутніх виступив народний артист України Володимир Гришко, який заспівав фронтові пісні. Привітавши і побажавши ветеранам духовного, фізичного і фінансового здоров’я, оперний співак розповів, що його батьки теж воювали.

Окрім того, декілька композицій виконав і його учень Ростислав Кушина. А продовжили концерт волинські творчі колективи.

Нагадаємо, заходи, присвячені річниці від Дня Перемоги розпочалися уже сьогодні. Так, декілька сотень лучан та мешканців села Липини поклали квіти та вшанували пам'ять воїнів-визволителів біля Братської могили у мікрорайоні Теремно. А голова облдержадміністрації Борис Клімчук зустрівся у своєму робочому кабінеті з ветеранами Великої Вітчизняної війни, де поспілкувалися про проблеми учасників бойових дій та про життя загалом.















































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Син фронтовика Показати IP 8 Травня 2013 17:41
На фотках бачу знайомі КГБістські пики, які не мають ніякого відношення до війни. До речі - останній рік призову в діючу ЧА 1927, тобто наймолодшим ветеранам-фронтовикам зараз 86 років. От на передостанній фотці, що за мудєнь палковнік, скільки йому років і з ким він воював? Як уже заіпали зі сваєю ср...ю пабєдою.
Генерал Показати IP 8 Травня 2013 17:42
Гришко нарядився полканом-героєм, тоже мені недорастаргуєв
Сергій до Генерал Показати IP 8 Травня 2013 17:50
Ригоанальна підтирачка Гришко виїхав на гастролі. "И было так: четыре года В грязи, в крови, в огне пальбы Рабы сражались за свободу, Не зная, что они – рабы. А впрочем – зная. Вой снарядов И взрывы бомб не так страшны, Как меткий взгляд заградотрядов, В тебя упертый со спины. И было ведомо солдатам, Из дома вырванным войной, Что города берутся – к датам. А потому – любой ценой. Не пасовал пред вражьим станом, Но опускал покорно взор Пред особистом-капитаном Отважный боевой майор. И генералам, осужденным В конце тридцатых без вины, А после вдруг освобожденным Хозяином для нужд войны, Не знать, конечно, было б странно, Имея даже штат и штаб, Что раб, по прихоти тирана Возвышенный – все тот же раб. Так значит, ведали. И все же, Себя и прочих не щадя, Сражались, лезли вон из кожи, Спасая задницу вождя. Снося бездарность поражений, Где миллионы гибли зря, А вышедшим из окружений Светил расстрел иль лагеря, Безропотно терпя такое, Чего б терпеть не стали псы, Чтоб вождь рябой с сухой рукою Лукаво щерился в усы. Зачем, зачем, чего же ради - Чтоб говорить бояться вслух? Чтоб в полумертвом Ленинграде От ожиренья Жданов пух? Чтоб в нищих селах, все отдавших, Впрягались женщины в ярмо? Чтоб детям без вести пропавших Носить предателей клеймо? Ах, если б это было просто - В той бойне выбрать верный флаг! Но нет, идеи Холокоста Ничуть не лучше, чем ГУЛАГ. У тех – все то же было рабство, А не пропагандистский рай. Свобода, равенство и братство... Свободный труд. Arbeit macht frei. И неизменны возраженья, Что, дескать, основная часть Из воевавших шла в сраженья Не за советскую-де власть, Мол, защищали не колхозы И кровопийцу-подлеца, А дом, семью и три березы, Посаженных рукой отца... Но отчего же половодьем Вослед победе в той войне Война со сталинским отродьем Не прокатилась по стране? Садили в небеса патроны, Бурлил ликующий поток, Но вскоре – новые вагоны Везли их дальше на восток. И те, кого вела отвага, Кто встал стеною у Москвы - За проволоками ГУЛАГа Поднять не смели головы. Победа... Сделал дело – в стойло! Свобода... Северная даль. Сорокаградусное пойло, Из меди крашеной медаль. Когда б и впрямь они парадом Освободителей прошли, То в грязь со свастиками рядом И звезды б красные легли. Пусть обуха не сломишь плетью, Однако армия – не плеть! Тому назад уж полстолетья Режим кровавый мог истлеть. И все ж пришел конец запретам, Но, те же лозунги крича, Плетется дряхлый раб с портретом Того же горца-усача. Он страшно недоволен строем, Трехцветным флагом и гербом... Раб тоже может быть героем, Но все ж останется рабом. И что ж мы празднуем в угоду Им всем девятого числа? Тот выиграл, кто обрел свободу. Ну что же, Дойчланд – обрела. А нас свобода только дразнит, А мы – столетьями в плену... На нашей улице – не праздник. Мы проиграли ту войну.
Александр до Сергій Показати IP 8 Травня 2013 22:58
Если ты фашисту с ружьем Не желаешь навек отдать Дом, где жил ты, жену и мать, Все, что родиной мы зовем,— Знай: никто ее не спасет, Если ты ее не спасешь; Знай: никто его не убьет, Если ты его не убьешь. И пока его не убил, Ты молчи о своей любви, Край, где рос ты, и дом, где жил, Своей родиной не зови. Пусть фашиста убил твой брат, Пусть фашиста убил сосед,— Это брат и сосед твой мстят, А тебе оправданья нет. За чужой спиной не сидят, Из чужой винтовки не мстят. Раз фашиста убил твой брат,— Это он, а не ты солдат. Так убей фашиста, чтоб он, А не ты на земле лежал, Не в твоем дому чтобы стон, А в его по мертвым стоял. Так хотел он, его вина,— Пусть горит его дом, а не твой, И пускай не твоя жена, А его пусть будет вдовой. Пусть исплачется не твоя, А его родившая мать, Не твоя, а его семья Понапрасну пусть будет ждать. Так убей же хоть одного! Так убей же его скорей! Сколько раз увидишь его, Столько раз его и убей! (с) Константин Симонов, 1942 г.
Корінний Лучанин до Генерал Показати IP 8 Травня 2013 22:28
Неважливо ким він нарядився, а хоч би й генералом, то що? Він є СПІВАК, АРТИСТ, до того ще ВІДОМИЙ!!! Він зробив себе сам у мистецтві!!!
Я Показати IP 8 Травня 2013 18:02
Не смейте своими гомокоментами гадить на память моих дедов . 9 мая -Великий праздник!!!
Штефан, Луцьк до Я Показати IP 8 Травня 2013 18:19
Нормальні люди так довго не живуть. Тобі пощастило, КГБістський вишкребку.
Всій Україні Показати IP 8 Травня 2013 18:14
Для Вас поёт Владими Гришко! Маразм, народ, Ви що??? Так, це свято,ми перемогли, політично,але формально!Краще біти під владою Німеччини та жити цивілізовано,а не під владою жидів та кацапів!!! Шкода людей, які боролися та загинуди! Але в морду тре плюнути кацапам,які вважають,що це їхня заслуга!Якби їх не було-то б і війни не було!!! А ще- с-ки загинуло українців та білорусів, а с-ки кацапів? І при чому тут Росія до війни? Тільки "розпоряджатися" вміла і зараз так прагне,але вже не то, проте і є! Народ, це свято, так, але не георгієвських лєнточок...
Корінний Лучанин до Всій Україні Показати IP 8 Травня 2013 22:55
Хоча б пошанував память про полеглих у війні! Вони не могли знати, що будуть такі нащадки як ти, які говорять що "краще бути під владою Німеччини(на той час Фашитсської)". Рабом ти точно був би у німця-окупанта ! Я не виправдовую цілком радянський режим, але не принижую наших воїнів-ветеранів які дійсно захищали свою землю від загарбників!!! Так світ влаштований, що кожен народ береже себе!!! Та що я повинен ці прописні істини писати ?
Олежик Показати IP 8 Травня 2013 19:25
Судячи по нагородах зібралась пенсія савєцького міністєрства внутрєнніх дєл з штамповкой за вислугу овер 100500 років, ювілейними "значками" ну і ордєнами ВОВ аля "в 85 всім давали то і я собі взяв". Бойових нагород на фото нівкого не побачив...
анатолій Показати IP 8 Травня 2013 22:00
носиш шнурок полосатий-значить ти окупант,а окупантам пощади не буде !
Віктор Амстердам Показати IP 8 Травня 2013 23:41
пакт молотова і рібентропа всі пам"ятають.... фашисти і комуністи до червня 41-го були союзниками.... і увесь світ між цими режимами вже давно поставив знак =. А кум Ющенка і агітотор Гришко міг би вийти і у формі СС (до речі за яку сумму він приїхав і хто йому платив, і чи не були це гроші із облбюджету, адже тоді Б.П.Клімчука можна як Луценка за грати)... А оці всі екібастосні оди про велику побЄду.... Слухайте, советські генерали, посилали своїх солдат на вірну смерть.... а, тим не було діватися, інакше при відступі отримаєш кулю від свого... Це великій траур, а ми ще й досі як в Союзі святкуєсо.... Танці на кістках вилізуть боком наступним поколінням..... ВШАНУЙМО ЖЕРТВ КОМУНО-ФАШИСТСЬКИХ РЕЖИМІВ ХВИЛИНОЮ МОВЧАННЯ...
Корінний Лучанин до Віктор Амстердам Показати IP 9 Травня 2013 10:30
БредовІ фантазії!!! Змішано все до купи: і Ющенка і Гришка і Клімчука І гроші!!! Шизофренія якась!! Про які танці на кістках,шановний, говорите? Напевно, по-вашому, треба було всьому народу просто здатись загарбникам і все було б добре!!! Ваші рідні, діти, внуки, правнуки зараз "успішно" прислуговували б завойовникам, жили б у бараках та й було б усе "ГУТ"! Отака б могла бути історія України! Давайте шанувати ГЕРОЇЗМ наших солдат та пам'ятати про полеглих!! У моїй родині 29 людей загинуло у тій війні!!! У мого діда 3 сини загинули! Частина родини під час Волинської трагедії(дружина дідового сина та двоє дітей були спалені живцем у хаті).
Тутешній Показати IP 9 Травня 2013 02:04
Шабаш ряжених гебістів , ганьба комуністам !
Александр Показати IP 9 Травня 2013 08:24
" А нам показалось, совсем не осталось врагов" В.Высоцкий "Песня о конце войны".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus